Busquets: „Túl nagy előnyt adtunk a Realnak”

Nem kommentálta a tizenegyeseket

Csak újabb döntetlent ért el a La Liga 33. fordulójában a Barcelona az Atletico Madrid ellen, így ugyan a matematikai esélye megvan a bajnoki címre, de az esély már egyre kisebb és most már nagyon nehéz lesz visszaelőzni a Real Madridot. A mérkőzés után Busquets is természetesen elismerte, hogy innen már nagyon nehezen fogják megnyerni a Ligát, de a szokásos mantrát ő is elmondta, miszerint harcolni fognak, amíg megmarad az esély.

Nem volt elég a döntetlen

„A bajnoki cím már nagyon nehéz lesz, nagy előnyt adtunk a 2 pont elvesztésével. Amíg matematikailag tudjuk, megpróbáljuk, de tudjuk, hogy nagyon nehéz már megnyerni a bajnokságot.”

Nem ítélkezik a büntetők miatt

„Az Atletico nehéz ellenfél volt, jól játszottunk, a büntetők viszont nagyon megnehezítették az életünket. Ha valaki két gólt kap ellenük, akkor nagyon sokat kell tennie a győzelemért. Mindenki azt reméli, hogy a VAR a javára fog dönteni, de én nem tudom, ebben az esetben jogosak voltak-e. Nem tudom ezeket megítélni.”

Túl sok a pontvesztés

„Vezettük a bajnokságot, de sok pontot vesztettünk a szünet óta. Különböző okokból ma nem hoztuk el a három pontot, és ha a Real újra győzni tud, még messzebb kerülünk az első helytől. De nekünk magunkkal kell foglalkozunk, megpróbálni meccseket nyerni, ez a legfontosabb.”

Real Madrid

„Nagyon nehéznek tűnik most, hogy a Madrid pontokat veszítsen, mert nagyon jók.”  

***