Kiemelkedő teljesítmény nélkül – bizonyítvány a Sevilla ellen

Átlagos produkció, de a jobb értelemben, egy erős Sevilla ellen

Nem sikerült győznie a csapatnak a Sevilla ellen a Camp Nouban, miután a vendégek vezető góljára Coutinho válaszolt még a meccs elején. A brazilt egész jónak láttuk, azonban kiemelkedőt sem ő, sem más nem tudott nyújtani a csapatból, de a Sevilla erejének fényében pedig nem feltétlen rossz teljesítmény ez az újjáalakuló Barcelonától. Ti hogy láttátok? A cikk végén értékelhettek ti is!

Hogyan értékelünk? Mit veszünk figyelembe? Súgó a pontozáshoz!

Hogyan pontozunk? – A szerkesztőség véleménye

Neto: 6

Az első gólról nem tehetett, gyakorlatilag szemből a szeme közé kapta Luuk de Jong lövését, más védenivalója a rengeteg Sevilla támadás ellenére nem igazán volt. Lábbal nem volt sokkal rosszabb, mint ter Stegen, ami pozitív, de még biztosan bele kell jönnie a meccsritmusba, mert amikor igazi nyomás alá került a második félidőben az egyik sevillai letámadásnál, szerencséje volt, hogy „csak” szögletet hozott össze, vendég gólt nem.

Sergi Roberto: 5

Rengeteget futott, előrejátékban, labdakihozatalokban szokás szerint nagy segítség volt, de hátul többször elmentek mellette, a sevillai kapufa a második félidőben is mellőle érkezett. Valószínűleg jót fog tenni neki a versenyhelyzet, ami Dest révén megérkezik majd.

Piqué: 6

Jól bírta a vendégek letámadását, nem bizonytalankodott és egy pillanatig nem volt az az ember érzése, hogy hibázni fog nyomás alatt.

Araujo: 6

A sevillai gólnál későn kapcsolt és akit eredetileg őrzött, Luuk de Jong, sokkal gyorsabban reagált a lecsorgó labdára. Levegőben tekintélyt parancsolóan érkezik, ez mindenképpen pozitív, de egy öngólt is majdnem összehozott – szerencséjére a kapufa kisegítette. Összességében viszont nem tűnik rossz alternatívának a védelembe, de egyelőre jobbnak sem tűnik, mint Lenglet.

Jordi Alba: 7

A sérüléséig a jobbik énjét hozta, a szokásos beindulásainak egyike után született a csapat gólja is – igaz, akkor a szerencse is kellett, hogy Jesus Navas pont Coutinho elé mentsen. A támadásokban továbbra is kulcsszereplő, mert remekül szélesíti a pályát, Messi sokat keresi továbbra is őt, a kiesése így biztosan nagy veszteség lesz (ha komolyabban megsérült), mert sem Firpo, sem a helyére beállt és balhátvéd alternatívaként szolgáló Dest nem fogja tudni még ezt a szintet hozni.

Busquets: 6

Volt egy-egy zseniális passza és magához képest, azaz az elmúlt évtizedben játszott pozíciójához képest rengeteget mozgott, de azért látszik, hogy még szoknia kell, hogy a legtöbbször csak egy valaki van mellette a középpályán. Többször is eladta a labdát és voltak bizonytalan pillanatai – talán előbbi okból kifolyólag is, de a Sevilla letámadásai sem segítettek abban, hogy kibontakozzon. Idén már sokadszorra látjuk viszont, hogy jól fellép a támadásokkal, a második félidő hajrájában a jobbszélső helyéről centerezett például – de Jongnak.

De Jong: 5

Agilis volt, sokat futott, látszik, hogy érti, mit akar játszatni Koeman, ennek ellenére sokszor volt pontatlan, több labdát is eladott – az egyikből, ha a Sevilla ügyesebb, simán gólt kaphatott volna a csapat. Volt és valószínűleg lesz is jobb meccse, az ugyanis nem kérdés, hogy kőbiztos helye van a kezdőben továbbra is.

Griezmann: 5

Két pillanatra emlékszünk tőle: egy előrevágott labdával a kapuig gyalogolt – de lőni már elfelejtett, egyszer pedig elcsúszva még kapura csőrözte a labdát. Ma is elsőként cserélték le…

Coutinho: 7

Sok labdát eladott és sokszor volt pontatlan, de remek látni, ahogy lendületbe tudja hozni a csapat támadásait. Ha visszaemlékszünk, az első féléve nem volt rossz a csapatban, a mostani játéka azt az időszakát idézi, jó passzai vannak és kapura is veszélyes – ma ő rúgta a csapat egyetlen gólját. Benne lehet a szintlépés lehetősége, mert látszik, hogy az akarata és a képessége megvan hozzá.

Ansu Fati: 6

Ezúttal kevésbé tudott hatással lenni a csapatra, mint a legutóbbi 2 bajnokin, nem volt meglepő a cseréje emiatt. Voltak próbálkozásai, néha passz helyette is, az önbizalma így valószínűleg továbbra is a helyén van – legközelebb neki is talán jobb meccse lesz.

barcelona maszk

Messi: 6,5

Furcsa meccset játszott, mert nem volt kiemelkedő (ő sem), és az is jól látszik, hogy az erejével is tudatosan játszik: hol vezeti a csapat letámadását, hol percekig pihen. Mivel Braithwaite nem kap lehetőséget, Griezmann pedig a jobbszélen játszik, más meg nincs, így elvileg ő a csatár, de a Pep-éra végéhez hasonlóan inkább hamis 9-esként. Ennek ma inkább a hátrányát láttuk, mert szokásához híven szeretett visszalépni labdákért, így viszont sokszor üres volt a helye, a többiek nem vagy csak késve tudtak belépni a helyére. Ettől függetlenül viszont rossz sem volt és a gól előtt ő adta a kulcspasszt is, valamint egy tizenegyest is összehozhatott volna, ha a VAR ébren van…

Cserék: 

Trincao: 6 

A lábában volt a győztes gól, de a hosszabbításban csak a kapusba tudta lőni. Viszont van valami különleges benne, ahogy mozog és ahogy bánik a labdával. Jó érzésünk van vele kapcsolatban a jövőre nézve.

Pedri: 5

Gyakorlatilag csak védekezett, egyáltalán nem tudott támadásban hozzátenni a játékhoz, pedig ideje igazából lett volna rá.

Pjanic: – 

Nem túl gyors és szereti magánál tartani a labdát, bár ezt tudtuk, cserébe remek rúgótechnikája van. Reméljük utóbbit kell többször használnia, mert ebbe a fiatalos, gyorsan mozgó csapatba nem biztos, hogy bele fog illeni.

Dest: – 

Egyelőre nehéz megítélni ebből a néhány percből, mit tud(hat), de ha tényleg a jobb- és baloldalon is bevethető, akkor mindenképpen hasznos lehet.

Görgess lejjebb és te is értékelheted a játékosokat!

***