Griezmann játékától Messi ünnepléséig

Jó meccset hozott az Osasuna elleni bajnoki, jól játszott a Barcelona, de persze tény, hogy nem egy élcsapattal találkozott. Az viszont kétségtelen, hogy ilyen mérkőzések kellenek ahhoz, hogy a Barça higgyen magában, és fejlődjön.

Van ami nem változik – avagy a sérülések kísértenek

A meccs legszomorúbb pillanata most Lenglet sérülése. Azzal, hogy francia is megsérült, el lehet mondani a fájó és sokkoló tényt: ebben a pillanatban a Barcelona felnőtt keretének összes középső védője sérült. Senki nem vethető be azok közül, akiknek papíron el kellene vinniük a posztokat. Hogy ilyen mikor fordult elő legutóbb, nehéz kérdés a statisztikusoknak. Lenglet bokája jó lenne ha hamar rendbe jönne, addig is várhatóan De Jong játszhat középső védőt, mellette a B csapatos Minguezával.

Van ami változik – avagy Griezmannt kicserélték a mai napra

A franciának jót tett az interjú, amit a múlt héten adtak le a televízióban. Azóta kevés játékkal is gólt lőtt Ukrajnában a Dinamo ellen, és most betalált az Osasuna ellen is. Nagy gólt lőtt, de nem ez, és nem is a gól ténye a lényeg. Most végre elmondható volt, hogy részese volt a játéknak, építette ő is a támadásokat, előkészített gólt, és lőtt is gólt. Veszélyes volt, jobban önmaga volt, mint korábban.

Valahogy így kell emlékezni – avagy Messi és az ünneplése

Egyrészt szerzett egy parádés gólt, másrészt igazán eredeti módon emlékezett honfitársára, a héten elhunyt Diego Maradonára. Messi egy korábbi interjújában bevallotta, hogy ő 6 éves korában ott volt azon a meccsen, ahol Maradona először pályára lépett a Newell’s-ben, miután visszatért Argentínába az európai karrierje után. 1993. október 7-én Maradona ráadásul lőtt egy nagyon hasonló gólt is. Messi meze, amit most elrejtett a barcelonai meze alatt, pontosan abból a rövid időszakból való volt, mert Maradona egyébként mindössze 7 meccset játszott a Newell’s-ben, ahonnan Messi származik.