Piqué: „Még életben vagyunk”

A védelem vezére volt a Sevilla ellen Gerard Piqué, ő és a társak is remekül játszottak és tartották gól nélkül az ellenfelet. Ennek megfelelően elégedetten nyilatkozott a katalán védő a mérkőzés után, elmondta, hogy még nem adták fel a bajnokságot, valamint azt is, hogy nem sérülés miatt hagyta végül el a pályát a második félidőben.

A sérülése volt a cseréje

„Csak apróság, megbeszéltük az edzővel, hogy lépésről lépésre terhelnek majd. Többet játszom, mint amire számítottam több hónap sérülés után, de eddig keveset tudtam edzeni, ezért beszéltük meg a fokozatosságot. Viszont boldog vagyok, hogy folyamatosan játszhatok és büszke vagyok a mai játékunkra.”

Jó érzések a találkozó után

„Megfelelően kell értékelni, mert nagyszerű meccset játszottunk. A legutóbbi alkalmak, amikor nyilatkoztam, fájdalmasabbak voltak, PSG, Cádiz… de a csapat most egyértelműen jobb lett. Az Elche ellen a második félidőben már jól játszottunk, ma pedig megmutattuk, hogy még életben vagyunk, hogy jók vagyunk, szerdán pedig küzdeni fogunk a továbbjutásért.”

 

 

Nyitott még a Ligáért folyó harc?

„Természtesen. Volt már sokkal rosszabb és a két rossz meccs ellenére egy olyan évünk van, amiben bízunk nagyon. Nem idilli persze a helyzet, de bízom a csapatban.”

A fordítás a szezonért

„Minden fejben dől el. Ha szerdán sikerül fordítanunk, a szezon teljesen más képet fest majd, a kupadöntőbe kerülünk és a Ligában és állunk még…”