De Jong: „Bármelyik poszton játszom, ami a csapatnak a legjobb”

Kulcsfontosságú győzelmet aratott a Barcelona hétfőn a Valladolid ellen, hiszen egy pontra csökkentette a hátrányát az éllovas Atletico mögött, amit a mérkőzés után, a csapat egyik legjobbja, Frenkie de Jong is kiemelt. Emellett elmondta, bárhol játszik, ahol a csapat megköveteli, és nagyon ügyelt rá, hogy ne kapjon sárga lapot.

Nagyon fontos győzelem volt

„Sokat szenvedtünk a meccsen, de a végén nyertünk és ez a legfontosabb. Fontos meccs volt, mert az Atletico pontokat veszített, de a válogatott szünet után mindig nehezebb. Ugyanakkor boldogok vagyunk, hogy sikerült megszereznünk a győzelmet. Az újévben remek az összhang a csapatban és az eredményeink feljogosítanak minket arra, hogy itt tartsunk.”

Bárhol játszik, ahol a csapatnak a legjobb

„Inkább a középpályán szeretek játszani, de ha a csapat szempontjából az a legjobb, ha középhátvédet játszom vagy akár máshol, meg fogom tenni. Ma is többször változtattunk a rendszeren, és több poszton is játszottam.”

A passza Dembélé gólja előtt

Barcelona – Valladolid: 1-0 | VIDEÓ

„Egy kicsit ideges voltam, de amikor megkaptam a labdát, úgy gondoltam, hogy magasan ívelem be Ronald felé, aztán végül Dembélé szerzett belőle gólt.”

Már a szombati Real Madrid elleni Klasszikusra is figyelt

„Nagyon vigyáztam, hogy ne hibázzak és ne kapjak sárga lapot, nehogy kihagyjam a Clásicót.”

***

Idén tavasszal és nyáron a napon is bírni fogod – prémium darabok Barçás sapkákból is! 

fc barcelona hivatalos szurkolói termékek eurobarca shop polo sapka kulacs parna kabát