Még mindig él a remény: Valencia – Barcelona 2-3

Mélyről jöttek vissza - Messi kihagyott tizenegyese ezúttal jól sült el - Szombaton jön az Atlético

Habár az első félidőben megint mindent kihagyott, a második elején pedig korán hátrányba került, a Barcelona végül győzni tudott a Valencia vendégeként a Mestallában. Ronald Koeman együttese védekezésben újfent követett el komoly hibákat, ezúttal azonban nem hagyta magát, és hihetetlen lelki – és akaraterőről tanúbizonyságot téve megfordította a meccset az óriásit küzdő hazaiak ellen. A győzelemmel továbbra is két pont a hátránya az éllovas Atléticóval szemben a katalánoknak – a két együttes pedig épp a jövő szombaton csap majd össze a Camp Nouban.

Rögtön a mérkőzés elején magához ragadta a kezdeményezést a Barcelona: magas letámadással és gyors passzokkal operált a Valencia térfelén Ronald Koeman együttese, ami már majdnem a 2. percben eredményre vezetett: Griezmann-De Jong-Pedri volt a labda útja, utóbbi mintegy 10 méterről leadott lövése centikkel kerülte el az ex-barcelonai Cillessen kapuját.

A játék képe nem változott ezt követően sem: a Barcelona továbbra is irányította a játékot, míg a hazaiak gyors ellentámadásokkal próbálták zavarba hozni a vendégvédelmet. A következő nagy helyzetre a 12. percig kellett várni: Messi élesen belőtt szabadrúgását Araujo az ötösről estében tette kapura, a labda azonban elakadt Cillessenben. A 17. percben Griezmann beadása suhant el a Valencia kapuja előtt – középen nem érkezett vendégjátékos.

A 20. percben először villantak a hazaiak: Araujo elbotlott, Guedes lendületből vezette a vendégvédelemre a labdát, labdája Gayát találta meg, aki a tizenhatos sarkáról ballal csúnyán eltörte a játékszert. A 23. percben Messi szenzációs labdalevételét követően De Jong a felfutó Albát ugratta ki, aki lövés helyett – némileg érthetetlen módon – a középen érkező Messinek akarta bepasszolni a labdát, a védők azonban tisztázni tudtak. Egy percre rá Racic lövését védte magabiztosan ter Stegen.

A félidő közepére kicsit leült a mérkőzés, próbálkozott a Barcelona, de igazán nagy helyzetet nem tudott kialakítani, a Valencia pedig elsősorban a villámgyors ellentámadásokra épített.

A 40. percben Alba beadását Griezmann elvétette, a mögötte érkező Pedri pedig 2 méterre az üres kaputól centikkel marad le a labdáról.

A második félidő Valencia helyzettel indult: egy villámgyors kontra végén Guedes került helyzetbe, kiszorított helyzetből leadott lövését ter Stegen védte bravúrral. A szögletet követően azonban már a német kapus sem tudott segíteni: Lenglet-t megverte egy az egyben Gabriel Paulista, ter Stegen félúton volt, illetve fennakadt egy valenciai támadón az ötösön belül, így a brazil bekk az üres kapuba fejelhetett, 1-0.

Egy percre rá majdnem kettő lett közte: újabb valenciai kontra végén Correia lőtt estében a kapu fölé.

Az 55. percben Messi ugratta ki zseniálisan az ötösön belülre érkező Frenkie de Jongot, azonban a levegőben lévő labdába kézzel beleütött Latorre Grueso, tizenegyes! A büntetőt Messi roppant gyengén végezte el, Cillessen a jobb alsó sarokra laposan lőtt labdát kiütötte, a visszakotort kipattanót Pedri bombázta rá, azt a gólvonalról még mentette a valenciai védelem, az újabb kipattanót azonban Messi két méterről a hálóba kotorta, 1-1.

Az egyenlítés újra egyenesbe hozta a Barcelonát, a 63. percben pedig megfordította a meccset: Jordi Alba beadását de Jong fejelte kapura, Cillessen bravúrral védett, a kipattanó azonban az érkező Griezmann elé került, aki az üres kapuba lőtte a játékszert, 1-2.

A 68. percben Messit szerelték szabálytalanul mintegy 23 méterre a valenciai kaputól, a szabadrúgást a sértett végezte el, a labda pedig a sorfal fölött a baloldali kapufáról vágódott a kapuba, 1-3.

A harmadik gól megnyugtatta a Barcelonát, amely továbbra is jóval többet birtokolta a labdát, a hazaiak ellentámadásai pedig nem jelentettek már akkora veszélyt, mint az első félidőben – mindez igaz volt a 82. percig, amikor is a Barcelona térfelén labdát szereztek a Denevérek, Carlos Soler pedig egy érintés után óriási gólt lőtt ter Stegen kapujában, 2-3.

Új erőre kapott a szerzett góltól a Valencia, és igyekezett komoly nyomást helyezni a mérkőzésbe kicsit belealvó Barcelonára, a vendégek azonban túlélték a nyomást, és győzelemmel hangoltak az Atletico elleni szombati szuperrangadóra.

Öltöztesd a lakást is gránátvörös-kékbe – exkluzív darabok otthonra is! 

fc barcelona hivatalos szurkolói termékek eurobarca shop polo sapka kulacs parna kabát

Valencia – FC Barcelona 2-3 (0-0)
La Liga, 34. forduló,
21:00, Mestalla, Valencia
Zárt kapuk mögött
Vezette: J. Sanchez

Valencia: Cillessen – Correia, Guillamon (Gameiro 79′), Gabriel Paulista, Latorre Grueso (Diakhaby 64’), Gaya – Wass, Soler, Racic (Oliva 79′), Guedes – Maxi Gomez

Barcelona: Ter Stegen – Araujo, Piqué, Lenglet – Dest (Sergio Roberto 75′), Pedri (Moriba 75′), Busquets, Frenkie de Jong, Jordi Alba–Messi, Griezmann

Gólszerzők: Gabriel Paulista 48’, Carlos Soler 82′ illetve Messi 55’, 68’, Griezmann 63’