Gyakorlatilag tét nélkül fogadják a Celtát

Barcelona - Celta Vigo előzetes

A Barcelona azáltal, hogy csupán egy pontot szerzett a Levante otthonában és a madridi riválisok nyertek a legutóbbi fordulóban, a katalánoknak igazából csak matematikai esélyük van a bajnoki címre. A Barça február végétől egészen április közepéig meggyőző teljesítményt nyújtva hozta a meccseit, az utóbbi időben azonban megtört a lendület és több pontvesztéssel végződő mérkőzés is becsúszott. A Celta ellen a 37. fordulóban így már inkább csak a becsületéért mehet a gránátvörös-kék csapat, hiszen ha jön a papírforma, a meccsnek nagy tétje már nem lesz. 

A La Liga utolsó 2 fordulója előtt az Atlético Madrid 80 ponttal a listavezető 2 ponttal a Real Madrid, illetve 4 ponttal a Barcelona előtt. Lionel Messi a következő feltételek teljesülése esetén emelhetné magasba a bajnoki trófeát: A Barça megnyeri a hátralévő 2 találkozóját, továbbá, az Atlético maximum 1 pontot szerez ÉS a Real Madrid elveszíti az egyik összecsapást/két döntetlent játszik. Az esély a bajnoki címre sokkal inkább matematikai, mintsem valódi, hiszen a fenti események bekövetkezte kisebbfajta csodával érne fel.

Természetesen ettől függetlenül a csapatnak maximálisan oda kell tennie magát, meg kell próbálni 6 pontot gyűjteni és bízni a riválisok botlásában. Ráadásul, 2 győztes meccsel jobb szájízzel, jobb érzésekkel lehetne lezárni ezt a szezont. Az őszi rossz eredmények után a bajnokságban december közepétől kezdődően (a Cádiz elleni vereség után) elindult egy látványos fejlődés a játék minőségében és eredményességében is, a Barcelona sorozatben elért 19 veretlen meccsel több mint 10 pontos hátrányból küzdötte fel magát az Atlético mögé a tabellán, a vesztes áprilisi El Clásico után azonban megtört a lendület: a legutóbbi 8 mérkőzésen 4 győzelem, 2 döntetlen és 2 vereség az együttes mérlege. A Levante és a Granada ellen nem csak leadták a megszerzett előnyt, hanem képtelenek voltak kihasználni a riválisok botlásaiból adódó lehetőséget, a rangadókon pedig az eredményen kívül a mutatott teljesítmény sem kápráztatta el a katalán alakulat drukkereit.

A Celta Vigo jelenleg a bajnoki tabella 8. helyén található, 5 ponttal a 7. helyezett Villareal (Konferencia-liga indulás) és a 6. helyezett Real Betis ( Európa-liga indulás ) mögött, tehát van még esélyük arra, hogy jövőre az európai porondon szerepeljenek. A galíciai gárda kifejezetten jó formában van, a legutóbbi 4 találkozójukat megnyerték. Eduardo Coudet vezetőedző Emre Mor, Murillo, Fontán, Tapia, R. Blanco és S. Alvarez játékára sem számíthat.

Vásárolj az EuroBarça Shopból 2 pólót, rövid- vagy fürdőnadrágot bármilyen kombinációban, és rendelésed mellé választhatsz egy igazán menő Barçás kulacsot! Csak ezen a hétvégén! 

Ami a Barcelona hiányzóit illeti, ők 5-en vannak: Fati, Coutinho és Sergi Roberto sérülés, Frenkie de Jong eltiltás miatt nem léphet pályára, Mingueza pedig a B csapatot fogja erősíteni, amely a másodosztályba való feljutásért folyó rájátszás elődöntőjében a Murcia ellen játszik szintén ma.

Az egymás elleni mérleget tekintve jobbak a katalánok: 5 Barca győzelem, 4 döntetlen és egyetlen egy vigói siker született az előző 10 összecsapáson. A Camp Nouban lejátszott meccseket tekintve még nagyobb a gránátvörös-kékek fölénye: Az előző 6 alkalmat tekintve 5-ször a hazaiak zsebelték be a 3 pontot, az esetek zömében gólzáport rendezve, az utolsó vendég győzelemre pedig 2014 januárjában került sor. A két együttes ebben az idényben a bajnokság 4. fordulójában találkozott, akkor a Barcelona 0-3 arányban nyert.

Az időjárás és a Barça elmosták a vigói átkot: 0-3

A mérkőzésen a kapus valószínűleg ezúttal is Ter Stegen lesz. A védelmet vélhetően Araújo, Piqué és Lenglet fogja alkotni. Az eltiltott De Jong helyett várhatóan Ilaix Moriba fog kezdeni Pedri és Busquests mellett. A bal oldali szárnyvédő Jordi Alba, a jobb oldali szárnyvédő Dest lesz minden bizonnyal, a támadósorban pedig Messi mellett Griezmann vagy Dembélé fog játszani, előbbire nagyobb esély mutatkozik.

Barcelona – Celta Vigo
La Liga 37. forduló
Bareclona, Camp Nou
18.30
Zárt kapuk mögött
Játékvezető: 
Ricardo de Burgos Bengoetxea

Barcelona ( 3-5-2 ): Ter Stegen – Araújo, Piqué, Lenglet – Dest, Moriba, Busquests, Pedri, Jordi Alba – Messi, Griezmann

Celta Vigo ( 4-1-3-2 ): Villar – Mallo, Aidoo, N. Araujo, Caricol – Fran Beltrán – B. mendez, Denis Suárez, Nolito – Aspas, Mina

***

Idén tavaszra is kiválogattuk nektek a legjobb Barçás cuccokat – exkluzív darabok, prémium minőségben!

fc barcelona hivatalos szurkolói termékek eurobarca shop polo sapka kulacs parna kabát