Koeman közleménye: „Számítunk az Önök támogatására ezekben a nehéz időkben”

A Barcelona vezetőedzője, Ronald Koeman egy szokatlan sajtótájékoztatót tartott a csütörtök esti Cádiz elleni mérkőzést megelőzően, ugyanis egy lapról olvasta fel a gondolatait, majd néhány perc múlva távozott is a helyszínről, anélkül, hogy meghallgatta volna az újságírók kérdéseit és válaszolt volna rájuk.

Megjelenésekor a holland szakember felvette a szemüvegét, majd elmondta, hogy bizalmat kér a fiatal játékosoktól, biztosította, hogy a vezetőség bizalmát élvezi, megköszönte a szurkolók támogatását, valamint azt is hozzátette, hogy reálisan kell látni a jelenlegi helyzetet és nagy siker lenne, ha a Barcelona előkelő helyen végezne és jól szerepelne a spanyol bajnokságban, a Bajnokok Ligájában viszont szerinte utóbbi egy nem várt csoda lenne.

Az edző kezdeményezése egy meglepő húzás volt, és csak nem sokkal a beszéde előtt szólt a sajtónak, a klub vezetőségének és a csapatkapitányoknak, hogy csupán egy közleményt fog majd elmondani a meccs felvezetéseként.

Koeman közleménye a következő volt:

„A klub mellettem áll az újjáépítés folyamatában. A sportszakmai helyzet összefügg az anyagi körülményektől és ez fordítva is igaz, ami azt jelenti, hogy a klubot úgy kell újjáépíteni, hogy nem tudunk komoly igazolásokat végrehajtani, és időbe telik, amíg javul majd a helyzet és mindez lehetséges lesz.”

„A fiatal tehetségek néhány év alatt világsztárok lehetnek. Az a jó, hogy a fiatalok Xavihoz és Iniestához hasonlóan lehetőséget kapnak, de türelemre van szükség.”

„A LaLigában előkelő helyen végezni a szezon végén szintén nagy siker lenne.”

„A Bajnokok Ligájában viszont nem várhatunk csodákat. Európa egy jó iskola, ahol sokat tanulhatunk és felmérhetjük, pontosan hol tartunk. A Bayern elleni vereséget ebből a szempontból kell megközelíteni.”

„A folyamat, amelyben vagyunk a csapattal, megérdemli, hogy feltétel nélkül támogassuk mind szavakkal, mind tettekkel. Arra kérnék mindekit, hogy támogassa ezt az elképzelést és folyamatot, amit most végrehajtunk.”

„Tudom, hogy a sajtó elismeri ezt a folyamatot. Ez nem az első eset a történelemben, hogy ez megtörtént. Számítunk az Önök támogatására ezekben a nehéz időkben. Mi csapatként mindig nagyon örülünk a szurkolók nagyszerű támogatásának, mint például amilyen a Granada ellen is volt.”

„Visca el Barça”

Elhoztuk neked a legstílusosabb, legmenőbb és legjobb FC Barcelona termékeket! Nézz be a Shopba!