Szép bizonyítvány: Barcelona-Valencia értékelő

A La Liga 9. fordulójában a Barcelona 3-1 arányban győzte le a Valencia együttesét. Ansu Fati, Depay, Dest és Frenkie de Jong is remekelt, Agüero pedig debütált a Barcelona játékosaként. A Ti értékelésetek összesítését is megtaláljátok a cikkben, pontozni pedig ezen elvek alapján  szoktunk.

Először is következzen az olvasói értékelő, amely nem sok ,,érdemjegyben” különbözik a szerkesztőségétől: Ti Ansu Fatit választottátok a meccs emberének, míg nálunk a pontok alapján többen is megérdemelnék ezt a címet. Aki nálunk kilóg a sorból, az Eric García, de sajnos nem pozitív értelemben, alább elolvashatjátok, hogy miért. A grafikon pedig közvetlenül a mi értékelőnk előtt látható, de érdemes összehasonlítani a mi szavazatainkkal is!

 

A kezdőcsapat:

Ter Stegen: 7

A német hálóőr is hozzátette a magáét ehhez a sikerhez. A kapott gólért nem lehet felelősségre vonni, a második félidőben pedig több fontos védést is bemutatott, illetve 83%-os pontossággal passzolt.

Sergi Roberto: 6

Roberto átlagos teljesítményt nyújtott ezen a találkozón. Súlyos/sok hibát nem vétett, de kulcsfontosságú, kiemelkedő megmozdulást sem láthattunk tőle. A támadásokat nem tudta támogatni a jobb oldalon, de ezúttal ez nem hiányzott annyira. Hat párharcából négyet megnyert.

Eric García: 5

A spanyol játékos volt a csapat leggyengébben teljesítő tagja. Sikeres szerelés és győztes párharc nélkül zárta a mérkőzést. Több alkalommal is elkésett, lemaradt. Az előző meccsekhez viszonyítva jobban játszott, de még mindig van hova fejlődnie.

Piqué: 7

Piqué jó teljesítményt hozott ezen az estén. 6 párharcából négyet is elveszített, azonban több fontos szerelést, mentést és blokkot is végrehajtott. 4 alkalommal tisztázott. Nem emelkedett ki, de ő is hozzájárult a 3 pont megszerzéséhez.

Jordi Alba: 7

Azáltal, hogy Alba ismét pályára lépett, ismét volt baloldala a csapatnak. Nagyon hasznosan futballozott, biztosította a szélességet, hatékonyan segítette a támadásokat. Kialakított 2 helyzetet és kiosztott 2 kulcspasszt is. Az 5 beadása közül csupán 2 volt pontos. Az aktivitását jól jelzi az, hogy ő hajtotta végre a legtöbb pontos passzt (71) és a legtöbb labdaérintés is (109) az ő nevéhez fűzödött.

Busquets: 7

Busquets játékát nem érheti sok kritika. Ötből 4 pontos hosszú passzt, kettőből 2 sikeres cselt, 4 tisztázást és 9 labdaszerzést is feljegyeztek a részéről. Nem emelkedett ki a társak közül, de egyértelműen a szebbik arcát mutatta, hozta azt, amit tud.

Frenkie de Jong: 8

A holland középpályás mindenképpen a legjobban játszók közé sorolandó. Több alkalommal is a saját térfeléről indulva cipelte fel a labdát nagyon hosszan, bejátszotta az egész pályát, a mélységi befutásaiban pedig ismét volt veszély. Tizenkét párharcából nyolcat sikerrel vívott meg, illetve bemutatott 4 sikeres cselt is. Pozitív hatással volt a csapat játékára, aktívan kivette a részét a csapat támadásaiból.

Gavi: 6

A 17 esztendős középpályás hozta a kötelező minimumot, ami tőle elvárható, de lefele lógott ki a csapatból. Akadt 1-2 szép, hasznos megmozdulás a részéről, de egyik sem volt igazán emlékezetes. Talán túlságosan agresszívan, vehemensen játszik, ezúttal 3 szabálytalanságot követett el és kapott 1 sárga lapot. A küzdelem és az agresszivitás alapvetően jó, de Gavi sokszor átesik a ló túloldalára – ami a fiatalságának is betudható.

Dest: 8

Dest ebben a szezonban ezen az összecsapáson nyújtotta a legjobb teljesítményt. Koeman ezen a meccsen jobb oldali támadóként vetette be, ami kiváló döntésnek bizonyult. Lendületet vitt a csapat játékába és nagyszerűen vett részt az összjátékokban. Kidolgozott 3 helyzetet, adott 2 kulcspasszt és 4 sikeres cselt is végrehajtott. A 3. találat előtt ketten is támadták, ennek ellenére olyan helyzetbe hozta magát, hogy gólpasszt tudjon adni Coutinhonak.

Memphis: 8

A holland támadó is a legjobb formáját idézte, mindenképpen a kulcsjátékosok közé tartozik. Ansu Fatival, illetve Jordi Albával szépen és jól kombináltak a bal oldalon. Az 1. gól előtt gyönyörűen készítette elő Fati számára a lövést, a büntető előtti támadásban is kulcsszereplő volt, majd azt kegyetlenül bevágta. 3 kialakított helyzet, 2 kulcspassz, illetve 6 sikeres csel fűződött a nevéhez. A 2019/20-as idény kezdete óta 13 tizenegyest végzett el és mindegyiket gólra váltotta.

Ansu Fati: 8

A 18 esztendős játékos kiválóan futballozott, visszatérése nagyon sokat dobott a katalánok támadójátékán. Van egy olyan játékos, aki cselez, jó az összjátékokban, felvállalja az egy az egy elleni szituációkat és lendületet hoz. Az egyenlítést érő találata pazar volt, ezen kívül volt egy blokkolt és egy Cillessen által védett lövési kísérlete is. 2020 februárja óta 16 kaput találó lövése volt, ezekből 11 gól született. Óriási szükség van a kapu előtti hatékonyságára.

Cserék:

Nico, Mingueza: 6

Mindketten a 71. percben léptek pályára, Nico Gavit, Mingueza Robertot váltotta. Hibát nem vétettek, hozták a kötelező minimumot.

Coutinho: 7

A brazil játékos ezen az estén fél órát kapott Koemantól. Próbálkozott becsülettel, de nem igazán jöttek be a megoldásai egészen a 85. percig, amikor gólt szerzett. Coutinho ezzel a találattal biztosította be a győzelmet, szóval ő is kivette a részét a győzelemből.

Agüero: –

Koeman: 7

Az első félidőben jól játszott a csapat, a támadójáték pedig sokkal jobban nézett ki a korábbiakhoz képest. A második félidőre azonban kicsúszott az irányítás a Barça kezéből, ezt el kellene kerülni a jövőben. Dest jobb oldali támadóként játszatása abszolút bevált, a csereként beálló Coutinho pedig betalált. Ő is hozzátette a magáét ehhez a sikerhez.