Xavi: „Képesnek látom a csapatot győzni Münchenben”

Nem érezte igazságosnak a Betis elleni vereséget Xavi, szerinte a Villarreal elleni győztes meccsel ellentétben most jobban megérdemelte volna a csapat a sikert és kiemelte, hogy a második félidei játék alapján büszke a csapatára. Emellett szóba került a szerdai, Bayern elleni BL mérkőzés is, amin a mai vereség ellenére képesnek érzi a csapatot a győzelemre, de ehhez nem szabad sokat bosszankodni a Betis elleni kudarcon.

Mi történt a meccsen?

„Akkor kaptuk a gólt, amikor a legjobban játszottunk, egy kontrából. Taktikailag jobbnak kell lennünk, tisztában voltunk vele, hogyan mennek át védekezésből támadásba. Volt néhány nagyon jó percünk, de ez a vereség nagy csapás, látva, hogyan játszottunk. Fájdalmas ez a vereség, főleg otthon, de ilyen a futball. Jobban kell kontrollálnunk a meccseket és meg kell állítanunk az ilyen kontrákat. Olyan Barçát láttunk, amilyet szeretnék, de még javulnunk kell, taktikailag okosabban kell játszanunk. Szerdán jön egy újabb döntő, nem engedhetjük meg, hogy újra elbukjunk. A második félidő teljesen rendben volt.”

Az ellenfél és a góllövés nehézségei

„A Betis jól játszott. 4-2-3-1-ben támadtak, védekezéskor két csatárral. A második félidőben domináltunk, de nem kaphatunk ilyen gólt. Beszéltünk róla, videóztunk is, de javulnunk kell több dologban. Nyernünk kellett volna, de nem tettük, ráadásul még el is vesztettük a meccset. Nehezen rúgunk gólt, és ez nagyon bosszant, mert ez a mi hibánk. A Betis nem véletlen van az élmezőnyben, de nekünk folytatnunk kell a munkát. A szurkolók büszkén mehetnek haza, mert nagyon jó második félidőt játszottunk.”

Memphis

„Segítenünk kell, hogy jobban értse a játékunkat. Ő sokat segít nekünk, sokszor tisztán kaphatná a labdát egy mélységi passzal, de nem találjuk meg. Alakítunk ki helyzeteket, de agresszívabbnak kell lennünk támadásban. Védekezésben agresszívak vagyunk, még a kontra ellenére is, amiből gólt kaptunk. Több helyzetet kell kialakítanunk. Amikor pedig jó perceink vannak, le kell zárnunk a meccset. Kulcsfontosságú lett volna, hogy előnybe kerüljünk ma.”

Többet érdemeltek volna

„A Barçánál folyamatosan döntőket játszol. Nem szeretek veszíteni és nem érdemeltük meg most. Van, amikor nem érdemelsz győzelmet, mégis sikerül nyerni, mint a Villarreal ellen, ma meg fordítva volt. Nem engedhetjük meg, hogy ilyen gólt kapjunk.”

Lelkileg nehéz lesz

„Fel kell állnunk innen szerdára. Nem akarom, hogy túlságosan megérintsen minket ez a vereség, mert szerdán nagyon jól kell játszanunk, hogy továbbjussunk. Elmondtam a fiúknak, hogy büszke vagyok rájuk és tudom, hogy most ez a meccs elúszott, kár érte. A bekapott gólunk nem ismétlődhet meg még egyszer.”

 A csapat hozzáállása

„A csapat jól küzd, kinn hagyja a bőrét a pályán. Ma elcsesztük, mérgesek és szomorúak vagyunk, de a futballban ezek megtörténnek.”

A müncheni BL meccs

„Képesnek látom a csapatot Münchenben nyerni. Mindenekelőtt gólt kell lőnünk, más esély nincs. De csak magunktól függünk. A világ egyik legnehezebb pályáján játszunk, de mindent bele fogunk adni, hogy versenyben legyünk és főszereplők legyünk. Dominánsnak kell lennünk, nálunk kell, hogy legyen a labda és az ellenfél térfelén kell játszanunk.”

Rotáció

„Vannak játékosok rengeteg perccel a lábukban, mások apró problémákkal, mint Piqué vagy Frenkie. A játékosokra gondolok ilyenkor és a sérülésveszélyre. Volt egy tervünk, nyerni küldtük ki a csapatot. Igazságtalan a vereség.”

Gavi

„Kórházba került óvatosságból, remélem semmiség lesz.” (A fiatal játékost megfigyelték, de már este haza is engedték – a szerk.)

Coutinho

„Jól kezdett, aktívan, szerepet vállalt. Aztán két valódi szélsővel játszottunk. A második félidőben jobbak voltunk, mint az elsőben.”

Dembélé

„Nagyszerű játékos, lelkessé tesz mindenkit a játéka. Neki kell jelenti a különbséget a meccseken. Helyzeteket alakít ki, kár, hogy most nem értek gólt az erőfeszítései. Nagyon aktív volt egy az egy elleni játékban. Ő egy olyan játékos, aki a különbséget kell, hogy jelentse.”

Az Araújo-Lenglet páros kezdett

„Piquének volt egy apró sérülése. Azt gondolom, jók voltak. Egy kontra zárta csak le a meccset. Általánosságban, jól olvasták a játékot, Busquetsszel kényelmesen és gyorsan tudtak játszani.”

Araújo

„Kivételes védő, párharcokat nyer, jól fejel, de neki is támogatnia kell a támadásokat, jobban kell értenie a játékunkat… De segíteni fogunk neki ebben. Iszonyatosan jó kondija van, egy szikla. Kompetitív típus, a társakat is lelkesíti.”

Ansu Fati

„Nem pártolom a kockázatvállalást. Nem akarom újra elveszteni 2 hónapra. Fontos a BL, de a Liga, a Szuperkupa is fontos… Szükségünk van szélsőkre. Óvatosak és elővigyázatosak leszünk vele.”