Eduardo Coudet: „Három pontért jövünk Barcelonába, nem nyaralni”

Eduardo Coudet, a Celta Vigo edzője nyilatkozott a La Liga 36. fordulójának kedd esti barcelonai mérkőzése előtt. Az argentin edző nem szeretné, ha csapata az utolsó három mérkőzésen lazítana: „Minden mérkőzésnek úgy megyünk neki, hogy meg akarjuk nyerni azt, a legjobbunkat kell nyújtanunk, mert ha nem, akkor menjünk inkább nyaralni. Számomra fontos cél, hogy minél előrébb végezzünk a tabellán, és minél több pontot szerezzünk.

Barcelona

„Egy olyan ellenféllel fogunk játszani, akinek az edzője nagyon világos elképzelésekkel rendelkezik, és akinek az irányításával a Barça rengeteg pontot szerzett már. Olyan játékosokkal rendelkeznek, akik a saját posztjaikon a legjobbak, s az egész csapat nagyon magas színvonalat képvisel. Egy top ellenféllel állunk szemben, ráadásul odahaza játszanak, de nyerni jöttünk, és a három pontot bezsebelni.”

Iago Aspas elnyeri a Zarra trófeát? (Zarra trófeát az a hazai spanyol játékos kapja, aki a La Ligában a legtöbb gólt szerzi – a szerk.)

„Minden meccsen próbáljuk segíteni őt, hogy legyen esélye a címet elnyerni, a csapat eddig is sok lehetőséget teremtett számára (Aspas eddig 17 gólt lőtt, és 5 asszisztot adott – a szerk.).”

Xavi Barçája?

„Sok játékos érkezett hozzájuk. Koeman irányítása alatt volt olyan időszak, amikor az edző nem volt túl szerencsés a sok sérült miatt, és a keret sem volt optimális. Xavi személyében egy saját nevelésű edző érkezett, aki jól ismeri a klubot, és így az alkalmazkodás is gyorsabb volt. Nagyon jól futballoznak, szeretem nézni, ahogy játszanak.”

Javi Galánt elviszi a Barça a Celtától?

„Nem vagyok meglepve, jól ismerem a játékos kvalitásait, ő pont az a futballista volt, akit mi kerestünk (Huescától érkezett ebben a szezonban a Celtához, elsősorban balhátvédként szerepel, de balszélsőként is bevethető – a szerk.). A leigazolása során minden elképzelésünk valóra vált, és minden úgy történt, ahogy szerettük volna, az egyik legjobb döntésünk volt. Nem lep meg, hogy a Barcelona vagy valamelyik nagy európai klub lehetséges jelöltként tekint rá.”

Rotálni fog?

„Minden mérkőzésre a legjobb játékosokat fogom nevezni kezdőként. Ez innentől kezdve a bajnokság végéig nem fog változni.”

A Celta edzője a legutóbbi Alves elleni parádés játékkal megnyert 4-0-s mérkőzés után nyilatkozott a Barcelona volt középpályás játékosáról, Denis Suárezről. Kiemelte, hogy „Suárez nagyon fontos láncszem a Celta játékában, közvetlenül a két ék mögött játszik (Aspas és Galhardo), és reméli, hogy a nézeteltérés közte és a Celta tulajdonos között elsimul, és a játékos marad a Celtánál.

A meccs előtti napon nyilatkozott a Celta középpályása, Fran Beltrán is.

Újra nyerni Barcelonában?

„Tavaly nyertünk a Camp Nou-ban, ezt megismételni még nehezebb, még lehetetlenebbnek tűnik, de szeretnénk újra győzni ebben a nagyszerű stadionban.”

A Celta játéka?

„Idén sok zavaró tényező volt, és a szerencse is hiányzott, viszont a következő szezonban egy európai sorozatba való bejutás kötelező lesz, a Celta századik évfordulóját ünnepli majd. Fontos, hogy két gyenge év után most jó úton haladunk, s ebben az edzőnek is nagy szerepe van.”

***