Jordi Cruyff: „Nagy változásra van szükség”

A Barça sportigazgatója a Villarreal elleni, csalódást keltő, szezonzáró mérkőzést követő nyilatkozatában nagy változásokat helyezett kilátásba és, ahogy mondta: „Van A tervünk, B tervünk, C és D tervünk is.” Beszélt a keret megerősítéséről is, amit megfontolt döntések mentén terveznek megtenni, figyelembe véve a klub jelenlegi pénzügyi helyzetét.

Csalódott a szezonzáró mérkőzés miatt

„Jó lett volna győzelemmel zárni a szezont, nem így terveztük, most viszont ideje nekiállni a munkának, a pályán kívül. Nem lehetünk teljesen elégedettek, de azt nem szabad elfelejtenünk, hogy honnan indultunk. Meg fogjuk erősíteni a keretet, van A tervünk, B tervünk, C és D tervünk is, de majd meglátjuk, hogy melyiket tudjuk megvalósítani, mert be kell tartanunk a pénzügyi fair-play szabályait.”

A keret megerősítése

„Minden téren javulnunk kell, nem egymást kell hibáztatnunk, meg kell találnunk az egyensúlyt a csapaton belül. Ez az év nem úgy alakult, ahogy szerettük volna, olyan volt, amilyen. Most higgadtnak kell maradnunk és nyugodt fejjel megvizsgálni, hogy mik a lehetőségeink. Ismerjük a helyzetet és a fair-play problémáját.”

A Barça márkának van értéke, a jelenlegi helyzet ellenére

„Az egy nagyon jó dolog, hogy a klubnak akkora a vonzereje, hogy, ha bármely bajnokság, bármely játékosa meghallja a Barça nevet, rögtön érdeklődést mutat, de meg kell néznünk mire van lehetőségünk. Nagy változásra van szükség.”