Magabiztos, sima győzelem: Barcelona 3-0 Elche

A Barcelona 3-0 arányban nyert az Elche ellen a La Liga 6. fordulójában, a Camp Nouban. A katalánok a 14. perctől kezdve emberelőnyben futballoztak és végig dominálták, kontroll alatt tartották a mérkőzést. Lewandowski duplázott, a lengyel mellett Memphis Depay talált be, Balde két gólpasszt osztott ki.

A Barcelona védelmét ezúttal Koundé, Araújo, Eric García, és Baldé alkotta. A középpályán Frenkie de Jong mellett Pedri és Kessié szerepelt, a támadók közül Dembélé, Lewandowski, illetve Memphis Depay került be a kezdőcsapatba. A meccs elejétől kezdve a gránátvörös-kékek domináltak, igaz, az első percekben ez nem helyzetekben, hanem csupán mezőnyfölényben mutatkozott meg. Az első említésre méltó esemény a 14. percben történt: Frenkie de Jong ugratta ki egy mélységi passzal Lewandowskit, akit az ellenfél egyik játékosa, Verdú rántott le utolsó emberként, amiért a játékvezető kiállította.

A Barcelona a 34. percben szerezte meg a vezetést: Pedri passzolt a bal oldalon felfutó Baldénak, akinek a centerezését a leshatárról induló Lewandowski juttatta a hálóba. Hét perccel később Memphis Depay növelte az előnyt, a holland támadó nagyszerűen fordult le az ellenfeléről, utána pedig a hálóba bombázta a labdát.

A második félidőre a nem túl jó teljesítményt nyútó és a tűzzel játszó Kessiét (sárga lappal a birtokában lekönyökölte az ellenfelét, szóval szerencséje volt azzal, hogy nem állították ki) Gavi váltotta. A játék képe nem változott, a 48. percben pedig kialakult a találkozó végeredménye is: Dembélé centerezése ugyan pontatlan volt, de a vendégektől Depayhoz került a labda, aki nagyszerűen szolgálta ki a teljesen üresen álló Lewandowskit. Később a csapat kidolgozott több helyzetet is, azonban újabb gólt már nem sikerült szerezni.

Az 59. percben Xavi hármas cserét hajtott végre: Ansu Fati Depay, Bellerín Eric Garcia, Raphinha pedig Dembélé helyére érkezett. Lewandowski is kapott egy kis pihenőt, Ferrán Torres váltotta a lengyelt a 72. percben. A vendégek teljesen veszélytelenek voltak Ter Stegen kapujára, a 90. percig kellett várni az első és egyetlen kapura lövésükre, amit a német hálóőr könnyen védett. Most a válogatott szünet következik, folytatás két hét múlva a Mallorca otthonában.

FC Barcelona-Elche 3-0 (2-0)
La Liga, 6. forduló
Spotify Camp Nou, Barcelona
85.073 néző
Vezette: 
Alejandro Muniz

FC Barcelona: Ter Stegen – Koundé, Araújo, Eric (Bellerín 59′), Balde – Kessié (Gavi 46′), Frenkie de Jong, Pedri – Dembélé (Raphinha 60′), Lewandowski (Ferrán 72′), Memphis (Ansu 59′)

Elche: Badía – Palacios, Nwankwo, Verdú, Bigas (D. González 77′), Clerc – Tete Morente (Ponce 68′), Raúl Guti (N. Fernández 53′), Gumbau, Fidel (Quina 53′) – Lucas Boyé (Josan 68′)

Gólok: Lewandowski (34′, 48′), Memphis Depay (41′)

Sárga lap: Kessié (5′), Ferrán (72′), illetve Bigas (28′), N. Fernández (70′)

Piros lap: Verdú 14′, Francisco Rodríguez 45′ (vezetőedző)