Xavi: „Anélkül is tudtunk nyerni, hogy jól játszottunk volna”

Xavi Hernández az Atlético Madrid elleni bajnoki győzelem után a sajtó előtt elemezte a mérkőzést. A Barcelona edzője szerint a győzelemből sok erőt tud meríteni a csapat, emellett Xavi a játékstílusról és a rendszerről is beszélt.

Mérkőzés

„Eleinte irányítottuk a játékot, gólt szereztünk. Utána szenvedtük, de tudtuk, hogy nehéz lesz. Ma úgy szereztünk három pontot, hogy nem játszottunk jól. A mérkőzés összetett és nehéz volt, emiatt ez egy kulcsfontosságú győzelem, igazi csapatmunka. Ez  nem csak három pontot jelent, hanem nagyon jó morált ad nekünk. Büszke vagyok a csapatra. Megmutattuk, hogy esélyesek vagyunk a La Liga bajnoki címre.”

Lewandowski

„Fontos, hogy tudunk nélküle nyerni. Ő egy kulcsjátékos. Hiányzott nekünk, Ferran jól teljesített, de azért hiányzott Lewandowski és Jordi Alba is. Ebben a stadionban nehéz nyerni, nekünk sikerült és én elégedett vagyok.”

Tanulság

„Az az üzenet, hogy anélkül is tudunk nyerni, hogy jól játszanánk. Az Espanyol elleni meccsen nagyon jók voltunk, de nem nyertünk. Ma szenvedtünk, védekeztünk, de a három szerzett pont segít, hogy bízzunk magunkban és javítsa a morált.”

Araújo

„Ő egy rendkívüli védő. Csakúgy mint Balde, Koundé vagy Christensen. Nagyszerű vezető, akire szükségünk van.”

A játék irányítása

„Szerintem túl sokat passzoltunk hátra Ter Stegenhez. Fontos lett volna, hogy az ellenfél térfelén játsszunk. Amikor a saját térfelünkön vagyunk, akkor pedig több alternatíva kell, hogy kijátsszuk a ránk nehezedő nyomást. Úgy gondolom nagyszerű meccset játszottunk, különösen a védekezésben. Fontos, hogy nálunk legyen a labda, mert ez a játék filozófiánk.”

Kessié

„Franck nem fárad el, nem bonyolítja a dolgokat. Tudja mit kell tennie, ő is és Ferran is hasznos volt, lehetővé tették, hogy az ellenfél térfelére menjünk.”

Hangulat

„Még nem nyertünk semmit, de nagyon boldog vagyok. Ez fontos győzelem volt, ami sok erőt ad nekünk. Előnyben vagyunk a Real Madriddal szemben és távolodunk az Atléticótól.”

Stílus

„Megnehezítették az életünket. Agresszívek akarunk lenni és uralni a labdát. Ez az első számú parancsolatom, de az ellenfél játékosai magasan letámadtak minket és nehéz helyzetbe sodortak. Voltak nagyon jó és kevésbé jó szakaszaink. De védekezésben domináltunk.”