„Meg kell tanulnunk lezárni ezeket a meccseket” – Pedri, Eric és ter Stegen a győzelem után

Három játékos is nyilatkozott röviden a Getafe elleni 1-0-s győzelem után. Eric García csereként lépett pályára és többek között arról beszélt, hogy nehéz az olyan stílusú csapatok ellen játszani, mint a Getafe, valamint dicsérte ter Stegent; a német hálóőr szerint az ilyen szenvedős győzelmek teszik erősebbé a csapatot; a meccset eldöntő Pedri szerint pedig még nem elég kiegyensúlyozottak, hogy minden meccset le tudjanak zárni a vezetés megszerzése után.

Eric García:

„Az edző figyelmeztetett minket, hogy ezek a meccsek, amikor egy Szuperkupa győzelem, a szurkolókkal való ünneplés után jövünk… Nagyon nehéz lesz, nehéz ellenfél ellen, mert annak ellenére, hogy küszködnek, jó játékosokkal rendelkeznek. Tudtuk, hogy jól zárnak középen, hogy nem fognak nekünk teret hagyni és így is volt. Az ilyen ellenfelek ellen, ha nem rúgod be a második gólt, akkor a végéig szenvedni fogsz.”

„Ezek az ellenfelek, hiába vannak 1-0-s hátrányban, nem nyílnak ki. Várnak a legutolsó percekig, hogy esélyük legyen. Ilyenkor nagyobbak a mi kétségeink a végét illetően, mert az egész meccsen domináltál és mégis csak 1-0-lal mész bele az utolsó 10 percbe.”

„Ennél a klubnál lenni azt jelenti, hogy mindent meg kell nyernünk, ami előttünk áll. Azt gondolom, hogy ez egy szép kihívás, van egy csapatunk, amelyik folyamatosan fejlődik, jó focit játszik és így kell folytatnunk tovább, hogy a végén még több dolgot tudjunk ünnepelni.”

„Marc (ter Stegen) az életbiztosításunk. Minden, amit ad a csapatnak, a passzai és a védései, amit újra megmutatott. Nagyon fontos számunkra.”

Pedri:

„Nyilvánvaló, hogy meg kell tanulnunk lezárni ezeket a meccseket. Még nem tesszük ezt meg, ez egy függőben lévő feladat a csapat számára.”

„Azt gondolom, nagyon fontos három pontot szereztünk. Épp csak megnyertük a Szuperkupát, amit a a kapitányunknak (Busquets) ajánlottunk.” (Busquets több mint 700 meccset játszott már a Barcelonában, ezt ünnepelték meg a Getafe elleni meccs előtt – a szerk.)

„A Getafe egy nagyon nehez ellenfél, nagyon kevés helyet hagynak középen és beállnak a kapujuk elé. Szereztünk egy gólt, de nem volt nálunk eleget a labda és hiányzott a ritmus, hogy helyzeteket teremtsünk. A LaLiga a fő célunk, tovább akarjuk gyűjteni a pontokat, aztán meglátjuk, mire lesz ez elég a szezon végén.”

Ter Stegen:

„A játékunk nem volt nagyon jó, de ez a három pont is aranyat ér.”

„Mindig próbálok jelen lenni a meccsen. Figyelni kellett és a megfelelő pillanatban közel kerülni [Mayoralhoz], hogy egy kicsit megnehezítsem a dolgát. Mindig 100%-ot próbálok adni, magamnak és a csapatnak is.”

„Az ilyen győzelmek erősebbé tesznek minket és minden győzelem közelebb hozza a többit. Igaz, hogy voltak lehetőségeink lezárni a meccset, de nem tettük meg, így a végéig szenvedünk kellett. Vannak győzelmek, ahol szenvedni kell – ha 2-0-ra vezetsz, az nagy előny, előbb be tudod fejezni a meccset.”

***