Jordi Alba: „Nagyon jó szezonunk van”

A Barcelona 3—0-ra legyőzte a Sevillát, így már nyolc pont az előnye a Real Madrid előtt a LaLiga élén. A katalánok részéről a gólt szerző Jordi Alba és az újabb kapott gól nélküli mérkőzést lehozó Marc André ter Stegen nyilatkozott.

Teljes dominancia, nyolc pont az előny a tabella élén! Barça-Sevilla 3-0

Jordi Alba

Előny a Real Madriddal szemben

„Nagyon jó szezonunk van, jól játszunk. Boldogok vagyunk, nyolc pont az előny. Még hosszú út áll előttünk a bajnokságban, de ez megnyugtató távolság. Ebben a szellemben fogjuk folytatni”.

A két félidő

„Az első félidő nagyon nehéz volt, a másodikban már sokkal hatékonyabbak voltunk”.

Üzenet Xavinak

„Nem szoktam üzengetni. Amikor játszom, igyekszem kihasználni a lehetőséget. Amikor nem játszom, kívülről segítem a csapatot, segítek a fiatalabb játékosoknak, hogy fejlődjenek, hogy tudják, mit jelent versenyezni ezért a klubért. Azt hiszem, jól csinálom”.

Ter Stegen

Kapott gól nélküli mérkőzés

„Jó pillanatokat élünk át. Ez nem titok, ez a munka, amit el kellett végeznünk. Nagyon jól teljesítünk, ezért vagyunk a csúcson”.

Védelem

„Ez nem egy személyen vagy a védősoron múlik, csapatként védekezünk, és ez nagy érdem”.

Figyelem

„Tartani kell a tempót. Amikor támadnak, akkor figyelmesnek kell lenned és jól helyezkedni. Ha kikapcsolsz, akkor ráfizethetsz. Mindig résen kell lenned az ellenfél minden lehetőségére”.

Elégedett a csapattársaival

„Sok lehetőséget tudsz kialakítani, de ha a befejezések nem sikerülnek jól, az mindig nehéz. Büszke vagyok a csapatra, mert jól dolgoznak, és kapusként ezt nagyon értékelem”.

Xavi: “Riválisaink pontokat vesztettek, mi viszont nyertünk – jó nap volt”