Xavi: „Ez volt a szezon legrosszabb meccse”

Xavi Hernández értékelte a vasárnap esti, Almería ellen 1-0-ra elvesztett LaLiga-mérkőzést. A tréner elismerte, hogy egy aranylehetőséget szalasztottak el, és figyelmeztetett, hogy senki sem gondolja, hogy a LaLigát könnyen meg fogják nyerni. A katalán edző dühösen nyilatkozott, mert ez volt a szezon legrosszabb meccse, különösen az első félidőben, és elpuskázták a lehetőséget, hogy 10 ponttal megelőzzék a Real Madridot.

 

Vereség

„Nagyon dühös vagyok, mert a szezon legrosszabb meccsét játszottuk, különösen az első félidőben. Hiányzott belőlünk az intenzitás, a ritmus… nem mutattunk szenvedélyt, hogy megnyerjük a meccset. A második félidőben már igen, de összességében ez egy nehéz nap volt, viszont még mindig vezetjük a bajnokságot 7 ponttal. Kudarcot vallottunk, elnézést kérünk a szurkolóinktól. Nehéz lesz megnyerni a LaLigát, változtatnunk kell a gondolkodásmódunkon, nem mutattuk meg, hogy nyerni akarunk.”

Szenvedély hiánya

„Éreztünk egy kis fáradtságot, ezért rotáltunk, cseréltünk játékosokat. Sok meccset játszottunk eddig, de most kihagytunk egy arany lehetőséget. Az volt a cél, hogy 10 pontos előnyt szerezzünk, nem sikerült. Ez egy rossz nap volt.”

Változtatások

„Mindent megpróbáltunk. Végül 3-4-3-ban játszottunk, Araújót feltoltuk… akadtak helyzeteink a beadásoknál, de ezek nem voltak tiszta helyzetek.”

Alarcon és Pablo Torre

„Készen állnak. Bízom bennük.”

Dinamika

„Az Almería az életéért küzdött, belőlünk meg hiányzott a tűz, az intenzitás, a szenvedély. A második félidő más volt, de már túl késő volt visszajönni a meccsbe. Nagyon jól védekeztek, nagyon jók voltak a mezőnyben.”

Szomorúság

„Az első félidő miatt igen, a másodiktól nem. Megpróbáltuk, nem jött össze, de hitet és szenvedélyt mutattunk. Dühösen távozom. Az első játékrész volt a szezon legrosszabb félideje, pedig nem szabadott volna hibáznunk.”

Ötödik sárga (Xavi, Gavi, Raphinha megkapták az ötödik sárgájukat, a következő bajnokit kihagyják)

„Olyankor reklamálok, amikor nem kéne, ez az én hibám, egy meccset kihagyok, utána nulláról indulok. Ennyi.”

Csapat kimozdítása ebből az állapotból

„Természetesen fel fogunk állni. Az emberek ne gondolják azt, hogy földcsuszamlásszerűen megnyerjük a LaLigát, nehéz címeket szerezni. A Real Madriddal versenyzünk, több szenvedélyt, intenzitást és tempót kell beleadnunk.”

Csalódás

„Nagy a csalódás most, mert nem kellett volna ma kudarcot vallanunk.”