Rossz hír: Pedri a pénteki edzésen kellemetlenséget érzett, lemarad a vasárnapi Clásicóról

A fiatal tehetség nem tudta befejezni az edzést, nem kockáztatják meg a játékát vasárnap

Amikor már minden jel arra utalt, hogy Pedri vasárnap újra pályára léphet a sérülését követően a vasárnapi El Clásicón, akkor néhány rossz érzés a pénteki edzésen ezt tönkretette. A ‘Mundo Deportivo’ számolt be elsőként arról, hogy a kanári-szigeteki játékos nem tudta befejezni a tréninget, és láthatóan aggódó arccal hagyta el a pályát, de az bizonyos, hogy ezek a problémák megfosztják őt attól a lehetőségtől, hogy részt vegyen a Clásicón, valamint hogy a jövő héten a spanyol válogatottal utazzon a közelgő válogatott szünetre.

Kétségtelenül komoly visszaesés ez Xavi számára, akinek az egyik legfontosabb játékosa nélkül kell terveznie a mérkőzést. És magának Pedrinek is, akinek több mint egy hónapos kihagyás után, a jobb combjának elülső egyenes combizom sérülése miatt játékengedélyt kellett volna kapnia.

Most még két hete lesz arra, hogy újra a legjobb formáját hozza, és megpróbáljon teljesen felépülni az április 5-i, Real Madrid elleni Copa del Rey elődöntő visszavágójára. Ousmane Dembélé, aki az elmúlt napokban kénytelen volt csökkenteni a terhelésének intenzitását, hogy elkerülje a visszaesést, szintén ezt a célt tűzte ki maga elé, ami azt jelenti, hogy a pályára való visszatérése még két-három hetet késik, így összesen közel két és fél hónapot lesz távol.

***