A csapat annyira ráment a clean sheetekre, hogy közben elfelejtett gólokat lőni: Getafe – Barcelona 1X1 értékelő

A Barcelona csupán gólnélküli döntetlent játszott a Getafe vendégeként a LaLiga 29. fordulójában. A csapat körülményes, lassú, illetve rendkívül pontatlan volt támadásban, és már három egymást követő mérkőzésen nem tudott gólt szerezni, ezen az estén csupán két kapufáig jutott. A gyenge teljesítmény az osztályzatokban is megmutatkozik, ugyanis azok háromtól hatig terjednek. A pontozás szempontjairól itt olvashatsz bővebben.

270 perce gól nélkül, két kapufa és semmi több: Getafe – Barça 0-0

A kezdőcsapat:

Ter Stegen: 6

Egyetlenegy veszélytelen lövés találta el a kapuját, amit könnyedén védett. A megszokotthoz képest jóval több hosszú labdával próbálkozott, és ügyes volt ebből a szempontból, ugyanis 19 ilyen átadásából 13 pontos volt (68%), illetve a csapat két helyzete (a dupla kapufa) az ő mélységi indításának köszönhetően alakult ki.

Roberto: –

A 18. percben le kellett cserélni sérülés miatt, ezért nem kap osztályzatot. Az első hírek szerint könnyen lehet, hogy ebben a szezonban már nem lesz hadra fogható.

Koundé: 5

Nagyjából 40 percig belső védő volt, majd ismét jobbhátvédként futballozott. Az első félidőben egy szögletnél lemaradt Enes Ünalról, ezen kívül védekezésben nem vétett (nagy) hibát. Öt fejpárbajából csupán egyet vívott meg sikerrel, viszont ő mutatta be a legtöbb tisztázást (5) a csapatból. A támadásokat nem tudta segíteni, öt beadásából és öt hosszú labdájából egyik sem talált csapattársat.

Araújo: 6

Ezen a találkozón az uruguayi hátvéd nyújtotta a legjobb teljesítményt a csapatból, igaz, ő sem hozta le hiba nélkül a mérkőzést, ugyanis a hazaiak legnagyobb helyzete azért alakult ki, mert nem tudott tisztázni. Ezen szituációt leszámítva jól lépett közbe, amikor szükség volt rá: kettőből kettő sikeres szerelést, három tisztázást, illetve kilenc labdaszerzést hajtott végre. Tizennégy párharcából kilencet nyert meg (3/6 földön, 6/8 levegőben).

Jordi Alba: 3

Ezen az napon Alba rendkívül gyengén és indiszponáltan játszott, egyetlenegy hasznos megmozdulást sem láthattunk tőle 68 perc alatt. Amikor a csapat birtokolta a labdát, akkor betagózodott a középpályára (ahogyan az előző idényben a másik oldalon Dani Alves), de nem tudott hozzátenni a támadójátékhoz (sem). Csupán 71%-os pontossággal passzolt (36/51), és néhányszor veszélyes helyen adta el a labdát.

Kessié: 4

Ezúttal (is) teljesen láthatatlan és észrevehetetlen maradt, csak 27 labdaérintése, illetve 11 pontos átadása volt 68 perc alatt, és a labda elleni játékhoz sem tett hozzá túlságosan sokat. Viszonylag gyakran magasan, a középcsatár pozíciójában tűnt fel.

Busquets: 5

A rutinos középpályás a jobbak (inkább kevésbé rosszak) közé tartozott, de meghatározó pont ő sem tudott lenni. A passzpontossága csupán 85%-os volt (51/60), viszont a mezőnyjátékosok közül az ő nevéhez fűződött a legtöbb sikeres hosszú labda (9). Az utóbbit leszámítva az ő játékával kapcsolatban sem mondható el túlságosan sok pozitívum, de nagy/sok hibát sem vétett. Frenkie de Jong hiányában visszaesett a teljesítménye.

Gavi: 4

Gavi rögtön a második percben sárga lapot kapott egy szabálytalanságért, majd utána teljesen eltűnt a mezőnyben. Rendkívül keveset volt játékban, 11 pontos passzal és 27 labdaérintéssel zárta az összecsapást.

Raphinha: 3.5

Az első félidőben nagy helyzetben a kapufát találta el, a másodikban volt egy kifejezetten jó átlövése, de Soria hárított azt, a másik három kísérlete pedig elakadt a blokkban/elkerülte kapu felületét. A válogatott szünet előtti időszakban úgy nézett ki, hogy fel tud nőni a feladathoz, jöttek tőle a gólok és a gólpasszok is, de a legutóbbi három meccsen gyenge teljesítményt tett le az asztalra. Funfact: a Liga őt választotta a mérkőzés legjobbjának…

Lewandowski: 5

Egészen sokat mozgott vissza és ki valamelyik szélre, általában megtartotta, majd pontosan játszotta tovább a labdákat, a dupla kapufa előtt pedig ügyesen engedte el a játékszert (ha tudatosan tette). Kétszer fejelt kapura, az első félidei kísérlet viszonylag veszélyes volt, de Soria védte, a másik próbálkozás pedig mellé ment. Ezen kívül még két blokkolt lövést jegyeztek fel a lengyel csatárnak a statisztikusok.

Balde: 3.5

Ezen a napon komoly meglepetésre balszélső poszton szerepelt, ami látványosan nem feküdt neki. Több alkalommal is mélységi labdákkal keresték a társak, de általában lesre futott, nem érezte, hogy mikor kellene beindulni. Előtte adódott a csapat legnagyobb helyzete, de Raphinhához hasonlóan pár centit tévesztett.

Cserék:

Eric Garcia: 5

A beállása után nagyjából 15 percig jobbhátvéd volt, majd helyet cseréltek Koundéval, és behúzodott a hátsó sor közepébe. A madridiak legnagyobb helyzetéhez vezető támadás elején átjátszották, ezen kívül korrekt módon tette a dolgát.

Ansu Fati, Ferrán Torres: 4

Egyik sem tudta megváltoztatni a találkozó menetét.

Pablo Torre: –

Vezetőedző: 

Xavi Hernández: 4

Ismét kísérletezett és kicsit csavart a dolgokon, de ezúttal nem vált be. Az, hogy Balde miért nem működött balszélsőként, fentebb kifejtettük. Jordi Alba (vagy egy igazi támadó) alkalmasabb lehetett volna a feladatra, mert sokkal jobban érzi, mikor kell beindulni. Az elmúlt három összecsapást látva a sérültek visszatérésében kell bízni…