Xavi Barçája 100 gólos egy mérkőzéssel az idény vége előtt, megnéztük, hogyan születtek ezek a gólok

Ilyen keretek között született a 100 gól ebben a szezonban

Xavi Barçája a 100. gólját szerezte a 2022/23-as szezonban minden sorozatot figyelembe véve Gavi ballábas találatának köszönhetően a Mallorca ellen. Ez egy kerek szám, amelyből – a vigói meccs előtt – következtetéseket vonhatunk le arra vonatkozóan, hogy 52 meccsen hogyan született ez a 100 gól.

Melyik időszakban született a legtöbb gól? Valamivel több a második félidőben, 53 gól. Hány gólt szereztek akcioból? 92-öt. Vagyis csak 8 találatot rögzített helyzetekből (hatot szögletből, egyet büntetőből, egyet pedig szabadrúgás után, nem közvetlenül abból). Hány gólt lőttek a tizenhatoson kívülről? Csak 5-öt (2 Lewandowski, 2 Raphinha, 1 Ansu). Hány gólt lőttek egy érintésből? 63. A gólok majdnem kétharmada az első érintésből született. Hány gól született a 100 gólból ellentámadásból? 49. Majdnem a fele. A többi, elenyésző többség, egy végletekig kijátszott támadásból érkezett, mélyen védekező csapatok ellen. Hány gólt szereztek fejjel? 14-et, ami szintén nem egy elhanyagolható szám.

Melyik lábbal lőtték a legtöbb gólt? A jobbal 54-et, a ballal 32-öt. Messi távozása óta a számok ebben jelentős fordulatot vettek. Hány góllal járultak hozzá ehhez a cserejátékosok? 16, ami jó szám… bár igaz, hogy az 5 cserelehetőséggel a csereként pályára lépő játékosok góljainak a száma is emelkedett az egész futballban. Hány különböző játékos szerzett gólt? 19. Az egyetlen gól nélküli első csapatbeli játékos: Sergio Busquets. Ki volt a legeredményesebb játékos? Lewandowski 33 góllal, a csapat összes góljának alig egyharmadával. Emellett 7 asszisztot is adott, azaz 40 találathoz járult hozzá közvetlenül a lengyel gól vagy gólpassz formájában, ez a szerzett gólok 66%-át teszi ki.

***