Xavi: „Megérdemeltük volna a győzelmet”

Xavi Hernández, az FC Barcelona edzője a Real Madrid elleni otthoni találkozó után értékelte a mérkőzést. A Barça edzője szerint nem voltak elég hatékonyak, megérdemelték volna a győzelmet, mert elegendő helyzetük akadt, csak nem voltak eléggé eredményesek.

 

Mérkőzés

„60 percig uraltuk a találkozót, de ez a futball, ha nem tudod megrúgni a második gólt, ez történhet meg veled. A Real Madrid három vagy két és fél helyzetből rúgott két gólt. Hiányzott a hatékonyságunk. A játék a tervezett szerint alakult, megérdemeltük volna a győzelmet.”

Értékelés

„Védekezésben az volt a feladat, hogy visszaszerezzük a labdákat, agresszívak legyünk, elől pedig a helyzeteinket kihasználjuk. A Madrid első távoli lövése szép gól volt, a második egy megpattanóból született. Ennek itt még nincs vége, a 11. meccsnapon vagyunk csak túl. Szeretnénk megnyerni a La Ligát, a csapat ma jó meccset játszott.”

Első kapott gól hatása

„Még a döntetlen is elúszott számunkra. 25 percig uralták a mérkőzést, már úgy tűnt, hogy döntetlen eredmény születik, amikor jött a szerencsétlen második gól. Nagyon rossz az eredmény, de játék szempontjából előreléptünk.”

Elmaradt bűntető

„Nem láttam, de ma nem a játékvezetés miatt veszítettünk. Azért vesztettünk, mert nem voltunk eredményesek.”

Vinícius (a pálya szélén Xavi megpaskolta az arcát – a szerk.)

„Mondtam neki, hogy nem voltak szabálytalanok vele szemben, és megsimogattam az arcát. Tisztelem őt, sőt, focistaként csodálom is.”

Második félidő

„Negyed óráig jók voltunk, de a 60. perctől már nehéz lett számunkra. Talán a fáradtság… és az ellenfélnek is megvannak az erősségei. A kulcs az eredményességben volt, többet érdemeltünk volna, igazságtalan eredmény született. Hatékonyabbak voltak az utolsó percekben.”

Bellingham

„Ő egy nagyszerű labdarúgó, ma ő hozta az eredményben a különbséget. A Real Madrid az eredményességével szerezte meg a három pontot.”

La Liga

„Hosszú ez a sorozat, ez még csak a 11. meccsnap volt. A Real Madrid elleni vereség nem örömteli, frusztráltak vagyunk… de folytatnunk kell a megkezdett utat.”

Visszaesés a 60. perctől

„Nyomtak, nem húztuk meg a megfelelő védővonalat, fáradtak voltunk. Hiányzott belőlük a higgadtság, a türelem… 25 percnyi fölényben lőttek két gólt, mi pedig 60-on domináltunk, és csak egy gólt szereztünk.”

Gavi

„Szenzációs volt, nagyszerű munkát végzett. Anélkül, hogy bárkit is kiemelnék, de ő a csapat szíve és lelke. Ma inkább pivotként játszott, párharcokat nyert, jó volt a levegőben…”.

Fermín

„Fiatal, hosszú évekre meghatározó játékosunk lesz.”

Van remény a bajnoki címre?

„Tavaly is vesztettünk. A La Ligában még egy örökkévalóság van hátra. Egy lépést teszünk még előre a játékban. Ez az, amit szeretnénk”.

Cancelo

„Nagyon sokoldalú. Két lehetősége is volt ma gólszerzésre. Miénk volt a meccs, de hiányzott a hatékonyság.”

Szurkolók

„Frusztrált vagyok, dühös, dühös, dühös… ez nem volt igazságos eredmény. Köszönöm a culéknak, mert nagyszerűek voltak, továbbra is azon fogunk dolgozni, hogy a szurkolóink boldogok legyenek”.