Lewandowski megszakította az 543 perces gólcsendjét a LaLigában!

A tavalyi szezon gólkirálya közel két hónap után szerzett gólt. Egy olyan játékos számára, aki a gólok szerzésének a rabja, legalább annyira rendhagyó, mint amennyire furcsa ez a helyzet.

Robert Lewandowski mosolygós hangulatban volt és nagyon jól érezte magát a pályán szombaton. Az Alavés ellen a Mendizorrozában szerzett gólja a legjobb gyógyszer volt a lengyel csatár számára, aki a gólok tekintetében frusztráló szezont él át. Az pedig tény, hogy a „pichichi” újbóli megnyeréséhez nagyon messze van, ugyanis Bellingham (Real Madrid), Dovbyk (Girona) és Borja Mayoral (Getafe) 14 gólnál járnak.

Öt góllal van lemaradva tőlük Lewandowski, akinek kilenc találattal kell beérnie, ami egy ilyen klasszis csatártól kiábrándító adat, különösen annak fényében, hogy az előző szezonban 23 góllal megnyerte a gólkirályi trófeát.

A szám még aggasztóbb, ha figyelembe vesszük, hogy Lewandowski majdnem két hónapja – egészen pontosan 543 perce – nem szerzett gólt az Alavés elleni bajnokit megelőzően. Egy rossz sorozatot tudhat maga mögött, amelynek köszönhetően összesen öt mérkőzésen maradt gól nélkül: Valencia (1-1), Almería (3-2), Las Palmas (1-2), Real Betis (2-4) és Villarreal (3-5).

Az Alavés elleni gól, amely egyben a gólcsap megnyitására is szolgált, kell, hogy legyen az a lökés, amire szüksége volt ahhoz, hogy visszanyerje góllövő kedvét. Ráadásul a brazil Vitor Roque érkezése – aki a legutóbbi két meccsén két gólt jegyzett csereként beállva – további ösztönzést jelenthet számára, hogy megfordítsa azt a helyzetet, amely saját bevallása szerint aggasztja és foglalkoztatja.

Az biztos, hogy ez a rossz forma nem akadályozta meg abban, hogy továbbra is vitathatatlanul a kezdőcsapat tagja legyen. Valójában Lewandowski 2361 játékperccel a harmadik legtöbbet játszó játékos Xavi irányítása alatt ebben a szezonban, csak Ilkay Gündogan (2723) és Jules Koundé (2450) áll előtte a sorban. A katalánok házi góllövőlistáján viszont továbbra is ő áll az élen 14 góllal, őt követi Ferran Torres (11) és Joao Félix (7), akik a dobogó második és harmadik fokán vannak.

Az viszont egyértelműnek tűnik, hogy egyre gyorsabban alkalmazkodik a spanyolországi élethez, amit az is bizonyít, hogy most szombaton a meccs után először beszélt spanyolul a médiának. Ez egy újabb bizonyíték arra, hogy a csatár fontolgatja, hogy Barcelonában marad marad, ha egyszer szögre akasztja a stoplisát.

***