A versenybíróság helybenhagyta Vitor Roque piros lapját: a Granada ellen nem léphet pályára

A Versenybizottság nem helyezi hatályon kívül a brazil csatár második sárga lapját. A Barça még fellebbezhet a fellebbviteli bizottságnál.

Vitor Roque-nak keserédes estéje volt, amikor a Barcelona Vitoriába utazott az Alavés ellen. A brazil az Osasuna elleni győztes gólt követően ismét betalált, így a legutóbbi két meccsén két gólt szerzett, de kiállították.

A Barcelona panaszt tett a Versenybíróságon, miszerint a Munuera Martínez által Roque-nak felmutatott második sárga lapot igazságtalan vélték, mivel a brazil csatár megpróbálta elkerülni azt, hogy megtapossa a hazaiak játékosát, de a játékvezető döntését helybenhagyták.

A Versenybizottság első fokon helybenhagyta „Tigrinho” mindkét sárga lapját, valamint az emiatt kapott piros lapot, ami egy mérkőzésre szóló eltiltást, valamint a klubnak 350 eurós, a játékosnak pedig 600 eurós pénzbüntetést von maga után. A játékos egyelőre nem állhat Xavi rendelkezésére a Granada elleni mérkőzésen. A Barcelona még fellebbezhet a fellebbviteli bizottságnál.

***