Yuste: „Azt kívánom, hogy Xavi folytassa, és remélem ez így is lesz”

"Xavi már tudja, hogy mit akarunk; és amit én tenni fogok az az, hogy amennyire csak tudom, megpróbálom meggyőzni őt a folytatásról." - mondta

Xavi Hernández a jelenlegi szezon véghajrája előtt áll, és nincs olyan nap, amikor ne kérdeznék meg magát az FC Barcelona edzőjét vagy bárkit, akinek beleszólása lehet a jövőjébe, hogy a következő idényben is marad-e a kispadon, miután január végén maga jelentette be a nyári távozását. Rafa Yustét, a Barcelona alelnökét erről kérdezték a Las Palmas elleni meccs előtt, és válasza nem hagyott kétséget: „Azt kívánom, hogy Xavi folytassa, és remélem ez így is lesz” – biztosította Yuste. „Hosszú távú projektet szeretnénk, nem csak egy-két szezonra tervezünk vele.” – tette hozzá magabiztosan.

Anélkül, hogy túlságosan részletezte volna, egyértelművé tette érzéseit és szándékait, Yuste kiemelte, hogy mit szeretne: „Xavi már tudja, hogy mit akarunk; és amit én tenni fogok az az, hogy amennyire csak tudom, megpróbálom meggyőzni őt a folytatásról.” – tette hozzá.

Mi több, Yuste megragadta az alkalmat, hogy kiemelje Xavi bátorságát, hogy olyan fiatal játékosoknak adjon vezető szerepet, mint Pau Cubarsí és Lamine Yamal: „Az, hogy ebben a korban ilyen jól teljesítenek, büszkeséggel tölt el minket. Gratulálnunk kell Xavinak az elszántságáért, hogy ennyi lehetőséget ad a La Masia fiataljainak” – mondta. Ebben az értelemben kiemelte, hogy „ennek a csapatnak az a szerencséje, hogy a játékosok a szívükben hordozzák ezt a címert” – mondta.

Azzal kapcsolatban, hogy mi történhet mostantól a szezon végéig, Yuste kiemelte, hogy „nincs már sok hátra, és ki kell élveznünk minden pillanatot.”

Az alelnök végül az UD Las Palmas edzőjét, Francisco Javier García Pimientát is méltatta, aki korábban a Barcelona ifjúsági csapatában játszott, majd edzősködött: „Nagyon jó véleménnyel vagyunk García Pimientáról, nagyon jól teljesít a Las Palmasnál, nagyon kefveljük őt” – zárta mondandóját.

***