Mérkőzés utáni nyilatkozatok-Yamal: „Nekem már csak be kellett tennem”

Az FC Barcelona 2-0-ás sikert aratott hazai pályán a Real Sociedad ellen, a La Liga 35. fordulójában. A katalánok ezzel visszaléptek a bajnokságban a második helyre, aminek a fontosságát hangsúlyozta a mérkőzés után nyilatkozó Lamine Yamal is. Mikrofon elé állt Iñigo Martínez is, akit a büntetőt érő Real Sociedad szabálytalanságról kérdezték. A védő elmondta, hogy ezeknek a helyzeteknek a megítélése nem egyszerű feladat. Azt is nyilatkozta, hogy az ellenfelük intenzíven letámadott, de főleg a gránátvörös-kékek hibáiból éltek, ami miatt önkritikát kell gyakorolniuk.

Pau Cubarsí

A mérkőzésről

„Nagyon intenzív meccs volt, ezért 100%-os összpontosításra volt szükségünk. Próbáltam agresszívan védekezni Becker (Sheraldo Becker, a Real Sociedad csatára – a szerk.) ellen, kemény párbaj volt.”

„A Sociedad mindig letámad az elején. Nagyon jól játszanak, amikor náluk van a játékszer, de mi akartuk uralni a meccset.”

Jól megértik egymást Iñigo Martínezzel

„Nagyon fontos a belső védők közti kommunikáció. Iñigoval sokat beszéltünk egymással, hogy a lescsapdát megfelelően alkalmazzuk.”

Iñigo Martínez

A második hely megszerzése a cél

„Még mindig sok van hátra, minden hátralévő meccs egy háború lesz. A Girona nagyon kemény, de most már a kezünkben van a sorsunk. Az első félidőben nem helyeztünk kellő nyomást az ellenfélre, ami miatt többször visszaszorítottak minket. Komoly meccs volt, amin végül nem kaptunk gólt, és fontos három pontot szereztünk.”

A Barcelona hibái az első félidőben

„Az első félidőben voltak hibáink. Hátul könnyen átmentek rajtunk, de szerencsére nem voltak pontosak a támadóik. A második félidőben szerintem hamarabb is lezárhattuk volna a mérkőzést. A találkozót a helyzetkihasználás döntötte el a javunkra.”

„Tudtuk, hogy Becker legnagyobb erőssége a sebessége. Szerintem inkább a mi hibáinkból éltek, nem ők alakítottak ki helyzeteket. Máshogy is alakulhatott volna a meccs, ha pontosabbak, ezért önkritikát kell gyakorolnunk. Nem helyeztünk rájuk kellő nyomást.”

A tizenegyest érő kezezésről

„A kezezéseket sosem egyszerű megítélni. Én nem láttam belőle semmit. Sosem egyértelmű, valamikor befújják, valamikor nem, de mindig lesz kétely ezekkel a szituációkkal kapcsolatban.”

Lamine Yamal

A mérkőzésről

„Fontos mérkőzés volt, mert szerettünk volna visszakerülni a második helyre. Még 9 pont van terítéken.

Csodálatos gólt szerzett

„Láttam, ahogy Lewa odatette Gündogannak a labdát, aki azon a poszton játszott, ahol a legveszélyesebb. Nekem már csak be kellett tennem. 

A Real Sociedad játékáról

„A Sociedad tudta mit kell játszania az első félidőben, mi pedig nehezen találtuk a játékunkat, de szerencsére feljavultunk.”

Lewandowskieval a mérkőzés után nevetgélve tárgyalták meg a történteket

„Megbeszéltünk pár helyzetet, ahol jobban is csinálhattam volna a dolgokat. Jó a hangulat a csapaton belül. Meglepett, hogy egyik kezezést sem fújták be, de erre való a VAR.”