Barça győzelemmel kezdte az előszezont: 3-1 a Nástic ellen

Ronald Koeman új Barcelonájának első barátságos meccsét szombaton játszották a Barcelona edzőközpontjában, a Johan Cruyff Stadionban. A katalán csapat 3-1-re győzött, a három gólból kettő büntetőből esett.

A meccs valamennyire segít abban, hogy lehessen látni, mit tervez a holland edző még ha egyelőre a munkája elején is jár. Koeman a 4-2-3-1-es játékrendszert használta, amit korábbi állomáshelyein is az elmúlt időszakban, az első félidőben Busquets és Aleña játszottak ezeken a szűrő posztokon, de hosszú távon meglepő lenne, ha De Jong nem lenne kezdő az egyik ilyen poszton.

Pályára lépett Messi is, aki csak ezen a héten kezdte meg az edzéseket a csapattársaival, ő a jobb oldalon játszott eleinte, de később sokat váltották a helyüket a fiatal Pedrivel, aki most mutatkozott be – és az első gólnál ügyesen átlépte a labdát. Játszott Dembélé is, aki szerezte az első gólt, kezdeményező volt, de a korábbi években megszokott hibáját még nem vetkőzte le teljesen, gyakran túl sokáig tartotta magánál a labdát.

Koeman szélsői eleinte Sergi Roberto és Alba voltak, akik gyakorlatilag támadó középpályásokat játszottak a széleken, annyira előrehúzódtak. Ezt is érdekes lesz figyelni, hogy mennyire lesz állandó jellemző, hogy a széleken a korábbiaknál jobban próbálja megnyitni a pályát a Barça.

A Barcelona második gólját Griezmann szerezte büntetőből.

 

fc barcelona maszk

A második félidőben egy fiatalabb csapat játszott, többek között Semedóval, Trincaoval és az amerikai Konraddal. Leginkább a portugál Trincaot lehet kiemelni, aki jó benyomásokat keltve mozgott, gyorsan, ritmusváltásokkal cselekkel. Látni kell, hogy mennyire tud tartósan jól teljesíteni, de a kezdet nem volt rossz.

Játszott Coutinho is, aki szintén eredményes volt tizenegyesből. A Barcelona négy nap múlva játszik ismét, akkor a Girona lesz az ellenfél.

FC Barcelona – Nástic de Tarragona: 3-1 (2-0)
Barcelona, Estadi Johan Cruyff
Vezette: Ávalos Martos

Barcelona: Neto; Sergi Roberto, Piqué, Lenglet, Alba; Busquets, Aleñá; Pedri, Messi, Dembélé; és Griezmann.
Cserék: Peña, Semedo, Araujo, Cuenca, Junior, De Jong, Riqui Puig, Konrad, Coutinho, Trincao és Braithwaite.

Nástic: Wilfred; Albarrán, Rueda, Trilles, Joan Oriol; Ribelles, Tienza; Amang, Brugué, Bonilla; és Oliva.
Cserék: Gonzi, Pol, Carbia, Grifell, Lucas, Miranda, Prats és Guiu.

Gólok: 1-0 5′ Dembélé, 2-0 17′ Griezmann (p), 2-1 31′ Bonilla 3-1 51′ Coutinho (p).