Előbb az őrület, aztán a továbbjutás: 3-5

A 88. percben még 2-0-ás hátrányban volt a Barcelona a Granada otthonában a Kupa negyeddöntőjében, de végül hosszabbításra mentette a meccset, majd ott további három gólt lőve 3-5-re megnyerte a meccset. Őrült 120 perc volt, amibe szinte minden belefért barcelonai oldalról: remek és nagyon rossz játék, óriási egyéni hibák védekezésben, kihagyott helyzetek, három kapufa, szerencsés és kiváló gólok, hátrány és előny is az eredményjelzőn.

Az első félidő játéka alapján sima győzelemnek kellett volna következnie, a második félidő szenvedése alapján kiesésnek. De hittel sikerült felállni 2-0-ás hátrányból, és végül a hosszabbításban behúzni a továbbjutást. A Barcelona elődöntős a Kupában.

Ritkán kezd olyan lendülettel és eltökéltséggel meccset a Barcelona, mint a Granada ellen szerdán, és az első 20 perc alapján nehéz lett volna elképzelni, hogy az 50. percre 2-0-ra a hazaiak fognak vezetni. Pedig olyan dolgok történtek a pályán, amire volt példa bőven a szezonban korábban, mégis annyiból nagyon igazságtalan volt a meccs alakulása, hogy a játék és a helyzetek alapján több góllal kellett volna vezetnie a Barcelonának.

A fekete mezes Barça sokkal többet támadott, folyamatosan dolgozta ki a helyzeteket, de nem tudta gólra váltani őket, ahogyan az sokszor előfordult a szezonban korábban is. Nem voltak pontosak a befejezések, ez pedig később megbosszulta magát. Mert ahogyan a szezonban nagyon sokszor, most is jött védelmi hiba, egyéni hiba, amiből gólt szerzett az ellenfél. Umtiti a saját tizenhatosán belül adott el labdát, ebből szerzett vezetést Kenedy révén a  Granada. Meglepő lehet egy ilyen mértékű hiba, az már kevésbé, hogy Umtiti követte el.

A második félidő elején ráadásul még tovább rontotta a helyzetét a Barcelona: támadott a katalán csapat, de labdát szerzett a Granada, és egy hosszú indításból Soldado könnyűszerrel maga mögött hagyta Umtitit, majd ziccerben belőtte Ter Stegen mellett. Ez a gól alaposan vissza is vetette a Barçát, nehezen talált magára a csapat, többet szenvedett, mint játszott, és amikor sikerült ziccerbe kerülni, akkor sem volt szerencséje, Trincao kapufájánál.

Így volt ez a hajrában is már, amikor Griezmann ollózását védte parádésan Aarón kapus, a probléma inkább az, hogy a kettő jelenet között eltelt 20-25 perc, amikor a Barcelona nem tudott helyzeteket teremteni. A labda lassan járt, a csapat türelmetlen volt, hiányzott a frissesség és eltökéltség, ami az első félidőben adott volt.

Dembélé lőtt egy újabb felső lécet a 85. percben, majd olyan helyzetből lőtt gólt a Barcelona, amiből viszont szerencse nélkül nem sikerült volna. Messi mélyen belőtt labdájára ugyan odaért Griezmann, de helyzetben nem volt, kapura kotorta a játékszert, és a kapufa és a kapus segítségével begurult a vonal mögé. A gól hivatalosan öngól, de Messit a labdája miatt, Griezmannt a kitekert mozdulata miatt feltétlenül dicsérni kell. Szépítés a 88. percben.

Az utolsó perceket így érthetően megnyomta a Barcelona, Messi is lőtt egy kapufát, majd Braithwaite hagyott ki fejjel egy ziccert egy támadáson belül, de a 92. percben már sikeres volt egy fejjáték: újra Messi ívelt be mélyen egy labdát a kapu elé, Griezmann nagyon pontosan visszafejelte középre, ott pedig Alba érkezett, hogy a hálóba fejeljen. Végletekig kijátszott támadás, szép gól, és nagyon-nagyon mélyről, de visszajött a meccsbe a Barcelona.

A Granadának volt még egy lehetősége az utolsó másodpercekben is, hogy esetleg megnyerje a meccset, de ez kimaradt, így jöhetett a ráadás. Itt is domináns és kezdeményező maradt a Barcelona, benne volt az újabb gól a játékában, és 10 perc után ki is jött belőle. Alba beadására Griezmann emelkedett középen, és két védő között nagy gólt fejelt. Kiváló megoldás, ahogyan a korábbi góloknál is.

A gól után azonnal támadást indított a Granada is, Dest került párba Nevával, az amerikai enyhén, vállal meglökte a támadót, aki elesett, Sánchez Martínez pedig büntetőt ítélt. Ezt a lehetőséget kihasználta a Granada, 3-3. A hosszabbítás második félidejében is azonnal támadott a Barcelona Messi elküzdötte magát egy lövőhelyzetig a tizenhatos előterében, jobbal lőtt, és ugyan volt ennél sokkal jobb lövése is a meccsen, de a kapusról kijött, a kipattanóra pedig lecsapott és be is lőtte Frenkie de Jong. 3-4, a 108. percben.

És innen már nem engedte ki a kezéből a mérkőzést a Barcelona: a 113. percben Messi gólba tartó lövését egy védő még kilőtte a gólvonal elől, de később a labda Griezmannhoz került, ő zseniális mozdulattal, külsővel átemelt a baloldalra, ahol Jordi Alba óriási kapásgólt lőtt. Megdöbbentő volt maga a passz és a befejezés is. 3-5, Griezmann az öt gólból négyben óriási szerepet vállalt, Alba pedig amellett, hogy duplázott adott egy gólpasszt is.

A hátralévő idővel már tudott játszani is a Barcelona, a Granada ekkor már nem hitt abban, hogy vissza tud jönni a meccsbe. A Barcelona továbbjutott a Király Kupa elődöntőjébe, egy olyan meccsen, ahol már másfél lábbal kiesett a sorozatból, de hitt a végsőkig, és ennek végül meg lett az eredménye.

Granada – FC Barcelona: 3-5 (3-3) (2-2) (1-0)
Granada, Nuevo los Cármenes
Vezette: Sánchez Martínez