A Madrid száguldott, a Barça későn ébredt: 2-1

Egy félidő előnyt adott a Barcelona a Real Madridnak a szombat esti Clásicón, és ez végül nem fért bele: 2-1-re a fehérmezesek nyerték a rangadót. Benzema és Kroos góljaival a szünetig egyértelműen dominált és stabil előnye volt a Madridnak, a második félidő kiegyenlített volt, helyenként jobb is volt a Barcelona, de hiába állt közel többször is az egyenlítéshez a katalán csapat, ez nem jött össze. A vereség lépéshátrányba hozza a Barcelonát a bajnoki versenyfutásban.

Értékeld ITT a Barcelona játékosait. Pontozz Te is!

Ami a meccset illeti, a Madrid lényegesen jobban tudta, hogy mit és hogyan akar játszani, és ezt nagyon jól meg is valósította. Amíg a Barcelona körülményes volt támadásban, és nem elég agresszív védekezésben, addig ennek pontosan a fordítottját tudta felmutatni a fővárosi csapat.

Szinte hibátlan védőmunka, nagyon szervezett csapatvédekezés volt a Real alapja, amiből felvezették a gyors ellentámadásokat. És mivel szabad területük rendszeresen volt, jöttek a veszélyes támadások. Benzema szerzett vezetést a 14. percben, a jelenet kulcsa Valverde előretörése volt, és az, hogy a Barcelona játékosai folyamatosan lépéshátrányban voltak. Különösen Araújo esetében volt ez zavaró, mert neki nem lett volna szabad lemaradnia Benzemáról, de az is tény, hogy a francia gyönyörű sarkazással lőtte be a jobb oldali beadást.

Innentől kezdve az eredmény is kedvezett a Madrid taktikájának. A Barcelona csak szenvedett a jól szervezett védekezéssel szemben, nem volt szabad passzsáv, és az állandó besegítések miatt rendre befejezetlenek maradtak a támadások. További probléma volt, hogy a Barça lassan, körülményesen vezette az akcióit, nem volt olyan sebesség egy támadásban sem, hogy esély lett volna meglepetést okozni. Ráadásul labdavesztéseket követően nem működött a letámadás, ami madridi kontrákhoz vezetett.

Ebből eredt a második madridi gól is: a lendületből érkező Viníciust nem tudta megállani a kaputól távolabb a Barcelona, csak a tizenhatos vonalánál faltolta le Araújo. A veszélyes szabadrúgásnál szerencsétlen is volt a Barça, előbb Desten pattant meg a labda, ami Ter Stegen irányába tartott, majd a gólvonalon menteni igyekvő Alba sem tudta kifelé segíteni a labdát.

barcelona termékek el clasico akcio 2-t fizet 3-at vihet

Később a Madridnak volt labdája a 3-0-hoz is, de a kapufa mentett, ahogy Messi is lőtt egy kapufát szögletből, közvetlenül a szünet előtt, ez pedig a szépítést érte volna.

A Madrid számára azonban minden adott volt, hogy a meccset ilyen előnyről, ilyen stabil játékkal megnyerje úgy, hogy a Barcelonának muszáj kitámadnia a gólszerzés érdekében. Koeman egyet cserélt, Dest helyett beállt Griezmann.

És próbálkozott is a Barcelona, akadtak jobb és gyorsabb támadás kombinációk, mint az első félidőben, de azt sem lehet mondani, hogy nagyon beszorult volna a Madrid, mely továbbra is veszélyes volt kontrákból. Azonban a szépítés csak sikerült, a 60. percben egy baloldali Jordi Alba beadást Griezmann még nem tudott kapura lőni, érkezett mögötte azonban Mingueza, aki egy reflexmozdulattal valahogyan a kapuba tessékelte a játékszert.

Innentől kezdve bár a Barcelona dominált, de a Madrid is folyamatosan veszélyeztetett, és ugyanúgy volt labdája a 3-1-hez, mint ahogy a Barcelonának is a 2-2-höz. Nyílt, nagy iramú, izgalmas meccs alakult ki az első félidőben még egyoldalú csatából. Helyzetek sorozata után azonban megtört a lendület, és ez elsősorban a Madridnak kedvezett, hiszen múlt az idő, és nem alakultak ki helyzetek egyik kapu előtt sem. A hajrára jött Braithwaite és Trincao még a pályára a korábban beállt Ilaix Moriba és Sergi Roberto után. Braithwaite talán egy másik játékvezetőnél kiharcolt volna egy tizenegyest, de Gil Manzano nem érezte olyan súlyúnak Mendy rántó mozdulatát, hogy büntetőt adjon – egy Alba helyzetet követően.

Az utolsó 10-15 percre azonban a Barcelona újra elveszítette azt a ritmust, amivel vissza tudott jönni a meccsbe, ebben benne volt a játék tördelése is madridi részről, és a cserék is. Helyzetet keveset sikerült kialakítani, és így a Real Madrid meg tudta nyerni a Clásicót. Ezen csak egy utolsó perces helyzet változtathatott volna, Ilaix Moriba nagyon szép labdalevétele és kapáslövése azonban kijött a felső lécről. Ez a megoldás gólt érdemelt volna, kis szerencsére szükség lett volna.

A vereség lezár egy hosszú veretlenségi sorozatot a Barcelonánál, és egyben lépéshátrányba hozza a katalán csapatot a bajnoki versenyfutásban, mert most már nem csak az Atlético Madrid, de a Real Madrid is előtte van. A Liga nem veszett el, de lényegesen nehezebbé vált.

Értékeld ITT a Barcelona játékosait. Pontozz Te is!

Real Madrid – FC Barcelona: 2-1 (2-0)
Madrid, Di Stéfano Stadion
Vezette: Gil Manzano

Madrid: Courtois, Lucas Vázquez (Odriozola, 43′), Militao, Nacho, Mendy, Casemiro, Kroos (Isco 72′), Modric, Valverde (Asensio, 60′), Vinicus (Mariano, 72′) és Benzema (Marcelo, 72′)

Barcelona: Ter Stegen, Dest (Griezmann, 45′), Mingueza, Araujo (Ilaix, 71′), Lenglet, Alba, Busquets (Sergi Roberto, 63′), De Jong, Pedri (Trincao, 81′), Messi és Dembélé (Braithwatie, 81′)

Gólok: Benzema (14’), Kroos (28’), Mingueza (60’)

barcelona termékek el clasico akcio 2-t fizet 3-at vihet