Győzelemmel zárult a felkészülési időszak: Barça – Juventus 3-0

Az FC Barcelona együttese a Juventus ellen 3-0 arányban nyert a Gamper Kupa torna keretein belül a felkészülési időszak zárásaként. A katalánok egyértelműen jobb teljesítményt nyújtották, habár a háromgólos különbség picit túlzónak mondható.

A hazai együttes már a 4. percben megszerezte a vezetést: Griezmann felpasszát Braithwaite pörgette Yusuf Demir elé, aki az üres területbe futó Memphis elé tálalt, a holland támadó pedig gólra váltotta a szépen kidolgozott ziccert. A találkozó során végig a Barça akarata érvényesült, azonban az első félidőben az olaszok vezettek két-három nagyon veszélyes ellentámadást, amikből helyzetek alakultak ki. A katalánok játékát egyetlen kritika érheti: A támadásból védekezésbe való átmenet több alkalommal közel sem volt zökkenőmentes.

A második játékrész még nagyobb hazai fölényt hozott. Az 57. percben sikerült növelni az előnyt: Depay szögletét követően Braithwaite fejjel volt eredményes. A végeredményt a 90+3. percben a csereként beálló Riqui Puig állította be egy nagyon szép és kombinatív támadás végén kialakított átlövéssel. Yusuf Demir ezen a mérkőzésen is tanúbizonyságot tett a benne rejlő hatalmas potenciálról. Nagyon technikás, kis területen, nyomás alatt is képes megtartani, majd megjátszani a labdát, illetve jó döntéseket hoz. Dinamikát tudott vinni a csapat játékába. Az első félidőben egy éles szögből érkező lövését Szczesny csak kisebb bravúr árán tudta hárítani.

Depay is remekelt, a felkészülési meccsek alapján komoly fogásnak tűnik. Jól cselez, lövéssekkel próbálkozik, kiválóan száll be az összjátékba, a benne lévő dinamika, sebesség és atletikusság pedig nagyon szembetűnő. Labdával és labda nélkül is meg tud indulni. Sergi Roberto is a legjobban teljesítő játékosok közé sorolandó. Neto is hozzátette a magáét a győzelemhez fontos védésekkel és két-három nagyon komoly bravúrral, aminek köszönhetően a meccs legjobbjának is megválasztották. A következő mérkőzés már a Real Sociedad elleni bajnoki rajt, vasárnap 20 órától, a Camp Nouban.

Végeredmény: Barcelona – Juventus 3-0

Helyszín: Estadi Johan Cruyff, Barcelona

Barcelona: Neto – Dest (Emerson 62′), Piqué, Araújo (Umtiti 62′), Jordi Alba (Balde 71′) – Busquets, Sergi Roberto (Puig 71′), Demir (Nico Gonzalez 62′) – Griezmann (Collado 86′), Braithwaite (Manaj 78′), Depay

Juventus: Szczesny (Perin 46′) – De Sciglio (De Winter 79′), De Ligt (Chiellini 61′), Rugani (Bonucci 61′), Alex Sandro (Luca Pellegrini 46′) – Bernardeschi (Ranocchia 61′), Ramsey (Chiesa 46′), Bentancur (Danilo 46′), Cuadrado (Mckennie 46′) – Ronaldo (Kulusevski 46′), Morata (Marques 61′)

Gólszerzők: Memphis 3′, Martin Braithwaite 57′, Riqui Puig 90+2′

 

A legjobb Barçás pólókat válogatottuk össze nektek – nézd meg a teljes kínálatot!