Megérkezett a Barcelona Amerikába, ahol első meccsét David Beckham csapata, az Inter Miami ellen játszotta. A mérkőzés könnyed, 6-0-ás katalán sikert hozott mindkét félidőben 3-3 gólt szerezve, ahol góllal és 2 gólpasszal mutatkozott be a Leeds Unitedtől igazolt Raphinha és szintén remek játékkal rukkolt első meccsén a Chelsea-től érkező Andreas Christensen is. A legfrissebb igazolás, Robert Lewandowski még csak a padról követte figyelemmel a mérkőzést a sérült Gerard Piqué és Ferrán Torres társaságában. A lengyel támadó első mérkőzésére feltehetően a Real Madrid ellen kerül majd sor. A mérkőzésen Xavi testvére, Óscar Hernández dirigálta a csapatot, mivel a Xavi adminisztratív okokból még nem utazhatott el az USÁ-ba.

Az egy héttel ezelőtti, UE Olot elleni mérkőzéshez képest már élesebb játékot mutatott a Barcelona, több mozgással, gyorsabb labdajáratással, amit néha egy-egy egyéni villanásokkal még tarkítottak is a játékosok. Ennek egyik legékesebb bizonyítéka volt Ansu Fati felszabadult játéka, aki góljával és remekbe szabott megmozdulásáival is jelezte Xavi számára, hogy készen áll a kezdőtagságért folytatott küzdelemre. A lenti videóban érdemes eltekerni 2:00-ig, ahol egy ügyes csellel verte át a felé rohanó védőt:

A nyári igazolások közül Kessié már egy korábban ezelőtt bemutatkozott, a mai mérkőzésen viszont még a korábbinál is magabiztosabb játékot láthattak tőle a nézők. Christensen letisztult játékkal jelentkezett az első meccsén, de az összképhez tartozik, hogy a saját kapuja elé tömörülő Inter Miami támadósora nem állította megoldhatatlan feladatok elé. Raphinha bemutatkozása viszont rendkívülire sikeredett: többször is ügyesen bontotta meg az Inter védelmét, aminek két gólpassz és egy gól lett az eredménye. Bár messzemenő következtetéseket felkészülési mérkőzésekből nem szabad levonni, de eddig egyértelműen pozitív mindegyik nyári szerzeménye teljesítménye.

A 6 lőtt gól mellett további örömre adhat okot, hogy a maga nemében mindegyik találat említésre méltó, mert volt itt remekbe szabott kapáslövés (Ansu Fati, Raphinha), egyérintős passzokból gól (Aubameyang), szöglet utáni variációt követő találat (Gavi), zseniális cselt követő gól (Memphis) vagy éppen több cselt követő, okos és pontos távoli lövés (Dembélé).

07.24-én – közép-európai idő szerint – hajnali 05:00-kor a Real Madrid ellen lép pályára a Barça Las Vegasban, majd három napot követően Dallasban a Juventus elleni mérkőzés következik, végül New Yorkban a NY Red Bulls ellen fejeződik be az amerikai túra.

Inter Miami – FC Barcelona 0-6 (0-3)
Barátságos mérkőzés
DRV PNK Stadium (Fort Lauderdale)
19113 néző

A Barcelonában pályára lépő játékosok:
1. félidő: Ter Stegen – Dest, Christensen, Eric García, Balde – Kessié, Nico, Pedri – Raphinha, Aubameyang, Ansu Fati.
2. félidő: Iñaki Peña – Alba, Araújo, Sergi Roberto – Pablo Torre, Gavi, Frenkie de Jong, Busquets, – Abde (Casado 84′), Dembélé (Collado 79′), Memphis.

Gólok: Aubameyang 19′, Raphinha 25′, Fati 41′, Gavi 55′, Memphis 69′, Dembélé 70′

A mérkőzés összefoglalója:

***