Bartomeu: „Irigylésre méltó a helyzetünk”

Az elnök értékelte a klub aktualitásait | A duplázás is történelmi lenne

Az FC Barcelona elsõ embere, Josep María Bartomeu a csütörtöki nap folyamán értékelte az egyesület jelenlegi helyzetét a klub által szervezett szenátusi ülésen.

A szenátusi ülésen azok a pártoló tagok jogosultak részt venni, akik már hosszabb ideje pártolói tagsággal rendelkeznek, maga a szenátus mint szerv pedig egy konzultáló szervezeti egység, melynek a véleményét az egyesület idõrõl idõre kikéri bizonyos kérdésekben, így például egy-egy, a klubhoz köthetõ személy elõtti megemlékezés formájáról.
Bartomeu a Camp Nou ‘1899’ névre hallgató termében megrendezett eseményen szólalt fel, és értékelte a Barcelona aktualitásait.
Higgadtság
„Vezetjük a bajnokságot, és számos területen – ettõl függetlenül is – vezetõ szerepet töltünk be. Nem kell pár vereség után a kardunkba dõlni, de természetesen azzal sem lehet elintézni az egészet, hogy majd biztosan megoldjuk. Egy fantasztikus duplázást hajthatunk végre, az is óriási siker lenne.”
Történelmi tendencia
„Már évek óta irigylésre méltó helyzetben van a klub, tele olyan labdarúgókkal, akiket szerte a világon csodálnak. Ti, a szenátusi tagok, akik már nagyon régóta követitek a klub eseményeit, pontosan tisztában vagytok azzal, milyen nehéz ezt a vezetõ szerepet éveken keresztül betölteni.”
Cruyff és Vilanova
„Az FC Barcelona számára nagyon fontos személyekrõl van szó, akik sajnos itt hagytak minket, de az örökségük örökre itt marad.”
Az utánpótlás
„Az egyesület célja nem az, hogy mindig bajnokságot nyerjen, hanem az, hogy játékosokat, embereket képezzen, fejlesszen, neveljen. Az öt legjobb európai bajnokságban a mi neveléseink száma a legnagyobb. Ez egy olyan modell, ami mûködik. Ezen az úton kell folytatnunk.”
Szociális terület
„Megpróbáltuk rendbe hozni a klubot. Létrehoztuk az ‘Espai Barça’ projektet, ami mindannyiunkat izgatottsággal tölt el. Anélkül, hogy veszélybe sodornánk az egyesület sportszakmai jövõjét, felépül egy új Palau Blaugrana, egy új Miniestadi és egy új Camp Nou. Kiemelt hangsúlyt fektetünk az értékeinkre.”