„Az élet megy tovább, de arra a gólra mindenki emlékszik”

Messi, Suárez és Sergi Roberto nyilatkozata a tavalyi 6-1-ről

Sergi Roberto a PSG elleni 6-1-es győzelem évfordulója alkalmából nyilatkozott az emlékeiről a ‘RAC1’ mikrofonja előtt. 

A rádióműsorban a beszélgetést Lionel Messi egy nyilatkozatával, emlékeivel kezdték, mely így szól: „Hihetetlen gól volt, egy lenyűgöző pillanat. Gratulálok ehhez, és a szerződés hosszabbításodhoz. Emlékszem arra a napra, amikor elkezdtél játszani jobbhátvédként. Megkérdeztem, hogy megy, és olyan arcot vágtál… Ma a világ legjobb szélsői közé tartozol. Csak a legjobbakat kívánom neked, és hogy még hosszú évekig élvezzük együtt a játékot”

Sergi Roberto erre a felütésre elárulta: „Így igaz, Leo ezt kérdezte, és így évek elteltével már nagyon sokat játszottam azon a poszton. Messinek is köszönhető, hogy ilyen teljesítményre vagyok képes, hiszen egy csapatban játszunk. Megtiszteltetés az ő oldalán játszani”.

Ami a társak véleményét illeti, a RAC1 kérdezte az alkalomból Luis Suárezt is, aki szerint Sergi Roberto „az utóbbi két-három évben nagyon sokat fejődött az új pozíciójában. A világ egyik legjobb jobbhátvédjévé nőtte ki magát.”

„Mintha csak egy film lett volna. Amikor belőttük a hatodikat, kérdeztem magamtól a pályán, ki volt az? Mit keresett ott Sergi Roberto?”

Sergi Roberto emlékei a gólról:

„Senki sem gondolta volna, főleg nem a PSG találata után. Hihetetlen volt minden, szabálytalankodtak Marc-kal szemben, Neymar elvégzi, megszerzi a kipattanót is, cselez, majd középre ad, és én vagyok az utolsó ember. Szerencse, hogy nem voltam lesen. Lőttem, ahogy tudtam. Láttam, ahogy megy fel a labda, és a hálóban köt ki. Nem lövök sok gólt, de én voltam ott abban a pillanatban. Sajnos nem tudtuk megnyerni a Bajnokok Ligáját, de nekem, mint culénak, örömet okozni az összes többi culénak, ezen a pályán, különleges érzés volt.

„Az élet ugyanúgy megy tovább, de az emberek emlékeztetnek a gólra, elmondják, hogy egy különleges és megismételhetetlen pillanatot éltek át… Szerencse, hogy én lőhettem azt a gólt.”