Gaspart: „Ne bújjon a Madrid Zidane mögé…”

A Barcelona volt elnöke a fővárosiak vezetőedzőjének is üzent

Az FC Barcelona korábbi elnöke, Joan Gaspart élesen kritizálta azt a döntést, hogy a Real Madrid semmilyen esetben sem fog sorfalat állni a Barcelonának, amennyiben a két csapat egymás elleni összecsapásán a Camp Nouban már bajnokként lépne pályára a katalán együttes. Gaspart egyébként nehezen hiszi, hogy ez a francia edző, Zinedine Zidane egyedül meghozott döntése

„A Klubvilágbajnokság egy dolog, a Liga pedig egy teljesen más lapra tartozik… A Ligában az aktuális bajnoknak már hosszú évek óta sorfalat állnak, ez egy tradíció. Már akkor is létezett, amikor Zidane még meg sem született. Ugyanakkor senki se higgye, hogy ez Zidane döntése volt… az a klub pedig, amelyik így dönt, nem lehet komoly egyesület. Márpedig én úgy gondolom, hogy ezt a madridi vezetőség döntötte el. A Klubvilágbajnokságot nem lehet a bajnoki sorozathoz hasonlítani. Ne bújjon a Madrid Zidane mögé, hisz ezt fent döntötték el! Mindenesetre meglátjuk, mi fog történni…”

Egyetértett a Barcelona döntésével a Klubvilágbajnokság után? 

„A Klubvilágbajnokságnak semmi köze a bajnoksághoz, még egyszer hangsúlyozom. Ez egy hagyomány, ami már évtizedek óta így van. Amit Zidane úr mondd, az pedig – minden tisztelettel – nem számít, mert ilyen ügyekben mindig a klub mondja ki a végső szót. Ha sorfalat áll a csapat, azt is a klub dönti el, ha pedig nem, azt is a klub határozza el.