Jordi Cruyff: „Kizárt, hogy most a Barçához menjek”

Korábban felmerült a neve a sportigazgatói posztra | Nem ért egyet a struktúrával

Jordi Cruyff neve az elmúlt hónapokban többször is felvetődött, mint az FC Barcelona új sportigazgatója a nyártól, miután Robert Fernández szerződése június végén lejár, és a klub még nem hosszabbított a jelenlegi sportigazgatóval. Egyelőre továbbra is nyitott, ki tölti be ezt a pozíciót a nyártól, ám az már biztos, hogy Jordi Cruyff nem. 

A Maccabi Tel Aviv menedzseri posztjáról az idei szezon végeztével távozó szakember a ‘Marca’ sportnapilapnak adott interjút, melyben kizárta, hogy a közeljövőben a katalán egyesülethez fog kerülni. A már meghozott döntését azzal indokolta Jordi Cruyff, hogy meglátása szerint nem illene bele a klub jelenlegi struktúrájába.

Jelen pillanatban teljességgel kizárt az a lehetőség, hogy a Barçához menjek. Nem ez a megfelelő pillanat. Nem látom a szerepemet a jelenlegi sportszakmai struktúrában, nem tudom, hova illenék be. Tavaly nyáron voltak tapogatózások, ám akkor már eldöntöttem, hogy folytatom a munkát a Maccabi élén. Nagyon megtisztelő, hogy rám gondoltak, ám azóta nem volt több megkeresés azon kívül, hogy édesapám öröksége ügyében kellett beszélnünk egymással. Az tehát, hogy jelenleg munkába álljak a Barçánál, teljességgel kizárt, mert most más ajánlatokat mérlegelek személyes és professzionális szempontok alapján.