Mascherano: „Messi? Jól van”

Sampaoli, Messi és a csapatmegbeszélés fontossága

Az FC Barcelona korábbi játékosa, Javier Mascherano jelenleg az oroszországi világbajnokságon van az egyelőre csak bukdácsoló ‘Albiceleste’ keretével, ahol a hétfői nap folyamán ő volt a soros, hogy sajtótájékoztatót tartson. A ‘Kisfőnök’ elárulta, hogyan érzi magát Lionel Messi az elmúlt napok tükrében, tagadta, hogy a csapat viszonya megromlott volna Jorge Sampaoli szövetségi kapitánnyal, valamint a mondandójával azt akarta érzékeltetni, hogy az argentin labdarúgásban sok minden nincs a helyén. 

Mivel vádolják?

„Azzal vádoltak, hogy megütöttem Banegát a Copa América döntője után, és senki sem tagadta, és nem történt semmi. Tegnap megjelent egy videó, ahol valaki, aki a labdarúgásban érintett, engem vádol ezekért az atrocitásokért. Ő egy aljas korábbi argentin labdarúgó. Mindannyian tudjuk, ki ő [Caruso Lombardi – a szerk.]. Ezek a mítoszok, amikről beszélek.”

Sampaoli

„A Sampaolival való kapcsolatom teljesen normális. Ha kényelmetlenül éreznénk magunkat vele, elmondanánk. Meg kell keresnünk a kollektív előnyöket, egy 23 fős csapat vagyunk, és mi vagyunk a felelősek az eredményekért.”

Messi

„Jól van. Ő egy kulcsjátékos, de egyben egy olyan ember, aki most nagyon frusztrált. Mindenki ilyen, de ő valóban meg akarja változtatni azt a képet, amit az emberek gondolnak róla.”

Csapatmegbeszélés a legutóbbi meccs után

„A megbeszélésen a futballról beszélgettünk, hogy megtaláljuk az utat, ami kivezet minket ebből a zűrzavarból. Pozitívnak kell lennünk, még a legjobb edzők is kérhetnek tanácsot a játékosoktól. Az edző az, aki megadja nekünk azokat az eszközöket, hogy játsszunk. Ahhoz, hogy kényelmesen érezd magad a pályán, beszélni kell, minden csapatban vannak megbeszélések, még a Barcelonában is.”