Egymeccses Szuperkupa-döntő augusztus 12-én

A meccset valószínűleg Marokkóban rendezik

Luis Rubiales, az RFEF elnöke ma megerősítette, hogy a Spanyol Szuperkupa döntője valószínűleg Tangerben, Marokkóban kerül megrendezésre – ha a FIFA is rábólint – a Barcelona és a Sevilla együttese között. A trófea sorsa augusztus 12-én, egy mérkőzésen fog eldőlni.

Idén a Spanyol Szuperkupa megtöri a hagyományt, hiszen nem két mérkőzést fognak játszani a döntős csapatok, hanem ezúttal egy mérkőzésen fogják eldönteni, ki nyeri a trófeát. A finálét egy semleges helyszínen fogják lebonyolítani, erősítette meg ma délután Luis Rubiales, az RFEF elnöke. A döntőt augusztus 12-én, vasárnap fogják megrendezni a Barcelona és a Sevilla között, aminek a helyszíne valószínűleg az észak-afrikai, Marokkóban található Tanger városa lesz.

Rubiales nyilatkozata a döntésről alább olvasható:

Engedélyt kell kapnunk a FIFA-tól. Ha egy hőhullám lesz azon a napon, akkor nem tudunk mit tenni, de általában 8-9 óra után a hőmérséklet 30 fok alá csökken. Augusztus 5-ig a játékosoknak nem lesz elég idejük, hogy felkészüljenek a csapatukkal. Miért 12-én és nem 19-én? Ez ütközne a bajnokság nyitó hétvégéjével, és nem akarunk semmilyen problémát okozni a La Ligának, akik elmondták, hogy ez gazdaságilag rosszul érintené őket.