Abidal: „Dembélének nyugodtnak kell maradnia”

Már 2014 óta követte a játékos pályafutását | Nem beszélt a távozókról és a további érkezőkről sem

Az FC Barcelona sportigazgatója, Eric Abidal is az újságírók rendelkezésére állt az új szerzemény Malcom Egyesült Államokban megtartott bemutatásán csütörtök délután. Abidal elárulta, hogy Malcomot már a brazíliai kezdetek óta figyelemmel követte, és lenyűgözte az, ahogy a dél-amerikai játékos alkalmazkodott az európai futballstílushoz, új edzőkhöz és csapatokhoz. A gall sportvezető nem akart nevekbe bocsátkozni a további játékosmozgásokat illetően. 

„Nagy büszkeséggel tölt el, hogy bemutathatjuk Malcomot, akit már 2014 óta figyelünk, amikor még Brazíliában játszott. Tökéletesen alkalmazkodott Európához, a Bordeaux együtteséhez, illetve több vezetőedzőhöz is. Gyorsan észrevettük, hogy illik a Barçába, így azon dolgoztunk, hogy leigazoljuk. Ballábas, de mindkét szélen bevethető. Brazíliában a baloldalon kapott inkább lehetőséget, míg Európában rendre a jobboldalon vetették be őt. Továbbá tud a középpálya közepén is játszani. Fiatal játékos, nagy jövő előtt áll. Benne van a gól, de remek szeme van a gólpasszokhoz is.”

Dembélé

„Erős együttest kell összeállítanunk, hogy a céljainkat elérjük a következő szezonban. Két olyan játékosról van szó, akik ugyanazon a poszton játszanak, de az idény hosszú. Dembélé nagyon fontos játékosa a keretnek, nyugodtnak kell lennie Malcom leigazolását illetően.”

További erősítések?

„Tiszteljük annyira a jelenlegi keret tagjait, hogy nem beszélünk nevekről. Mi a háttérben továbbra is dolgozni fogunk. Ami a mindennapi munkát illeti majd, ott már természetesen a vezetőedző dönt.”

Távozók

„A sajtóban rengeteget cikkeznek erről a témáról. A mi hozzáállásunk az, hogy párbeszédben állunk a játékosokkal, mert azt akarjuk, hogy mindkét fél számára előnyös üzletet kössünk.”