Malcom: „Mindig is a Barçába akartam igazolni”

Messi egy igazi legenda, a világ legjobbja | Készen áll a játékra

Az FC Barcelona együttese az Egyesült Államokbeli túráján bemutatta a klub új szerzeményét, a héten igazolt Malcomot, aki a francia Bordeaux csapatától érkezett több, mint 40 millió euróért. A dél-amerikai támadó elárulta, hogy számára nem volt kérdés sohasem, melyik csapatot választaná, hangsúlyozta, hogy Messi a világ legjobbja, valamint egy kicsit jellemezte is magát az őt még kevésbé ismerők számára. 

„Teljes szívemből örülök, egy gyerekkori álom válik valóra. Mindig is a Barçába akartam igazolni, de tisztában voltam azzal, hogy nagyon nehéz eljutni ide. Remélem, hogy segíteni tudok majd a csapatnak, illetve sok örömöt tudok majd szerezni a szurkolóknak.”

A játékstílusa

„Egy gyors támadó vagyok, aki egy az egy ellen erős. Védekezésben is sokat segítek.”

Messi 

„Messi egy igazi legenda, a világ legjobbja. Remélem, hogy sokat tanulhatok majd tőle. Nagyon komoly tapasztalat lesz ez a számomra.”

A Rómával való egyezség

„Én mindig is nyugodt voltam. Az ügynökeim intézték ezeket az ügyeket. Érkezett a lehetőség, hogy a Barcelonához igazoljak, ahol a világ legjobbjaival játszhatok majd együtt.”

Gyerekkori példakép

„Neymar egy példakép a számomra. Remélem, hogy hasonló karriert futok be Barcelonában, mint ő vagy mint azok a brazilok, akik előtte már sikeresek voltak itt, mint például Ronaldinho.”

Mikor fog bemutatkozni?

„Készen állok a játékra. A vezetőedző fog dönteni arról, hogy ki játszik, én viszont bevethető vagyok, és készen állok a feladatra.”