Valverde: „Egy középpályást akarunk még, aki illik a stílusunkhoz”

Malcom a klub igazolása | Öt középhátvéd - ki fog távozni?

Az FC Barcelona vezetőedzője, Ernesto Valverde megtartotta az előszezonban az első sajtótájékoztatóját, melyen a tréner hangsúlyozta, hogy még egy olyan középpályásra mindenképpen szükségük van, aki beleillik a Barcelona játékstílusába. Valverde továbbá Malcom leigazolását illetően sem kertelt, és úgy fogalmazott, hogy a brazil a klub igazolása, és meglátják majd, hogy tud-e segíteni a csapatnak. A spanyol tréner végül Dembéléről is ejtett pár szót.

„Bő lenne a keretünk? A szezon ezen szakaszában az összes nagy csapat így néz ki, kölcsönből érkeznek vissza, játékosok állnak a távozás előtt, valamint a fiatalok ilyenkor feljönnek az első keretbe. Úgy hisszük, hogy a fiatalok tudnak majd nekünk segíteni az idény során, de igen, egyébként egy rövid keretet preferálok. Ami a távozókat illeti, a következő hetekben eldől a sorsuk. Ez a túra egyben egy lehetőség a kölcsönből visszaérkezők, illetve a fiatalok számára, hogy bekerüljenek az első keretbe.”

A középpálya

„Bármilyen lehetőségre nyitottak vagyunk, hiszen egy fontos távozónk volt az idén nyáron Paulinho személyében. Azok, akik érkeztek, illetve a B keret játékosai egyaránt passzolnak a stílusunkhoz, de elképzelhető, hogy még így is igazolunk erre a posztra. Megpróbáljuk összehozni a lehető legerősebb keretet, és azt is figyelembe kell ugye vennünk, hogy Andrés is távozott tőlünk az elmúlt szezon végeztével.”

„Hogy ki fog érkezni ide? Nem csak rajtam múlik, hanem a piacon és az egyesületen is. Egy olyan játékost akarunk, aki beleillik a stílusunkba, mert olyanokra van szükségünk, akik belülről képesek irányítani, valamint összjátékot kezdeményezni. Ha ezen felül a kapu előtt is veszélyes az illető, annál jobb.”

Dembélé aggódhat Malcom miatt?

„Reméljük, hogy ez az ő idénye lesz. Nagyon sokat kell adnia a csapatnak, mert ő egy kivételes játékos. Az elmúlt szezonban egy súlyos sérülés hátráltatta, de még így is nagyon sokat tudott segíteni. Hogy aggódnia kellene-e Malcom miatt? Az a fontos, hogy versenyhelyzet legyen a csapaton belül.”

Malcom

„Ő egy fiatal játékos, aki nagy jövő előtt áll, és akiről a klub úgy gondolja, hogy segíteni tud nekünk. A kezdőtagsága a teljesítményén múlik majd. Az egyesület már régóta figyelemmel követte. Edzésben van, így nem kizárt, hogy már a Tottenham ellen látjuk pályára lépni.”

Előszezon a sztárok nélkül

„Az elmúlt idényben mindenki a fedélzeten volt már az Egyesült Államokban is, nyilvánvalóan az egy jobb szituáció volt. Szeretném, ha itt lennének, de természetesen egyben azt is szeretném, ha kipihennék magukat a világbajnokság után. Fontos a pihenés, de sajnos még így is lesznek olyanok, akiknek ez egy kicsit rövidebb lesz, hiszen a Spanyol Szuperkupa már a nyakunkon is van.”

Öt középső védő – ki fog távozni?

„Vermaelen vagy Yerry Mina? Meglátjuk, hogyan alakulnak majd a dolgok. Tudom, hogy sokat beszélnek erről. Arról is szó esik, hogy túl sok a ballábas védő a keretben, és kevés a jobblábas. Várnunk kell, míg elrendeződnek a dolgok. Utána viszont a legjobb hátvédek lesznek a keretünkben.”