„Mourinho? Az én csapataim soha nem fognak úgy játszani”

Szezon végén be akarja fejezni | Nem szereti José stílusát | Messi a valaha volt legjobb

Az FC Barcelona élő legendájának, Xavi Hernándeznek az a terve, hogy egyszer leül a Barça kispadjára, mint edző. A minap adott nyilatkozatában elmondta, hogy sosem lesz olyan csapata, ami Mourinho stílusában fog játszani. A katalán középpályás jelenleg Katarban játszik, és elmondása szerint ez lesz az utolsó szezonja, a következő idénytől pedig akár már edzősködhet is bármelyik csapatnál, ha szeretne.

Az utolsó szezonja

„99%-ig biztos vagyok benne, hogy ez az utolsó szezonom, hiszen 39 éves vagyok, és ez normális, hogy fáradt vagy és változást akarsz. Most arra gondolok, hogy edző lehetek, és már megvan az első papír, amivel edzhetek csapatot, míg az UEFA Pro tanfolyam májusban befejeződik.”

Mourinho stílusa

„Mourinho egy nagyon védekező edző, és az ő Intere ellen nem volt könnyű játszani. Ez az ő stílusa, ahogy a Chelsea és a Real Madrid játszott. Én egy más stílusú focit preferálok. Nem kritizálom, de nem szeretek így játszani, az én csapataim soha nem fognak ilyen hozzáállással játszani.”

Holnap jön az Inter

„Olyan lesz, mint 2010-ben, a Barcelona játszani, az Inter védekezni fog, miközben Icardit és Perisicet fogják keresni. A korábbi csapattársaim a favoritok, ők fogják uralni a labdát, és megpróbálnak problémát okozni a riválisnak. Nem könnyű a Camp Nouba menni, és nem szenvedni.”

Messi nem játszhat holnap

„Ez egy nagy előny az Internek, mert Leo a legjobb játékos, akivel játszottam, az egyetlen, aki bármikor képes különbséget teremteni. Számomra Messi a legjobb a világon, és valójában a valaha volt legjobb.