„Ha a klub mellette tette le a voksát, akkor most sem kételkedhet”

Iniesta is beszélt Dembéléről | Élvezni akarja még a focit | Visszatérne majd a klubhoz

Az FC Barcelona legendája, a klubtól nyáron távozó Andrés Iniesta a ‘Catalunya Rádio’ rádiócsatorna ‘Tot Costa’ című műsorában értékelte a Barça aktualitásait. Iniesta a leghosszabban természetesen Ousmane Dembélé helyzetéről beszélt, de szót ejtett a két brazilról, Coutinhóról és Arthurról is. 

„Nehéz véleményt formálnom, hiszen nem vagyok jelen, ugyanakkor az egyértelmű, hogy mindenkinek teljesítenie kell a saját kötelezettségeit. Nem tudom, hogy megtörténtek-e azok a dolgok, amiről cikkeznek, és arról sincsen információm, hogy ha igen, akkor hányszor. Nem tudom, hogy a kritikák valósak-e. Így vagy úgy, az öltözőn belül kell őket lerendezni. Egy biztos: Ousmane brutális képességekkel rendelkezik. Ha beszélnek vele az öltözőn belül, akkor meg kell értetni vele, hogy fontosnak kell éreznie magát a csapatban. Ami a Barcelonát illeti, ha a klub mellette tette le a voksát korábban, akkor most sem kételkedhet. Természetesen a játékosnak is bele kell tennie a részét a közösbe. Lényegtelen, honnan jött és mennyiért, amíg az első keret tagja, addig a maximumot kell nyújtania.”

 

 

Coutinho és Arthur

„Lehetséges, hogy Coutinho játéka közvetlenebb az enyémhez képest, de ő is képes játszani a középpálya közepén, ebben biztos vagyok. Arthur? A beilleszkedési folyamat kellős közepén tart, a legjobbakkal van körülvéve. Várnunk kell, hogyan fejlődik, de biztosan jól érzi magát, mert a csapat úgy játszik, ahogy ő is szeret.”

Az idei szezon

„Az elmúlt években a Bajnokok Ligája rendre kicsúszott a kezeink közül különböző okok miatt, ezért most a nemzetközi kupasorozat a fő cél. Ennek ellenére muszáj a Ligában is jól teljesíteni, mert ez adja meg az alapot arra, hogy jól teljesíthess a BL-ben. Legalábbis a korábbi BL-sikereink alkalmával a bajnokságot is megnyertük. Ami a mostani keretet illeti, szerintem erősebb, mint a tavalyi, szóval én nyugodt vagyok. Jó az előérzetem, mert a játékosok magas szintet képviselnek.”

A jelene és a jövője

„Az a szándékom, hogy a lehető leghosszabb ideig maradjak a pálya közelében. Japánban még 2-3 évet tervezek eltölteni. Az emberek kedvelnek, én is őket, így remélem, hogy ez a kaland pozitív lesz. Ami a hosszú távú terveimet illeti, szeretnék visszatérni a Barçához. A konkrét pozíció? Ahol azt mondják, hogy hasznos lehetek.”

Szerinted is Andrés Iniesta az FC Barcelona történelmének egyik legjobb középpályása? Te is emlékszel, ahogy Don Andrés kiejtette a Chelsea-t a BL-ből? Akkor szerezz be otthonra egy Iniesta-ereklyét az EuroBarça Shopból!