„Nem vagyunk annyira stabilak és hatékonyak idegenben”

Busquets nyilatkozott a 'Catalunya Radio'-nak

Az FC Barcelona elvesztette az első helyét a spanyol bajnokság tabelláján a hétvégén, ennek kapcsán nyilatkozott a ‘Catalunya Radio’-nak Sergio Busquets. A spanyol középpályás ezen kívül azt is elárulta, hogy egyszer edző szeretne lenni, és valószínűleg nem a Barçából fog visszavonulni. 

Mi lehet a rossz forma oka?

„Volt egy nagyon rossz hetünk, amikor a Girona, a Leganés és az Athletic volt az ellenfél, megfizettünk érte. Nem vagyunk annyira stabilak és hatékonyak idegenben, amennyire szeretnék. Nagyon hosszú utat kell megtenni a bajnokságban, és volt néhány nagyon jó mérkőzésünk nagyszerű csapatok ellen, miközben a Bajnokok Ligájában is jól teljesítettünk.”

Túl az 500 meccsen

„Lehetetlen Xavi pályára lépéseinek számát elérni, nem gondolok erre. El szeretném érni, de ez nem lesz lehetséges. Szeretném jól befejezni a dolgokat, és hasznosnak lenni a csapat számára anélkül, hogy problémát okoznék. Nem tudom, hogy mikor [fejezi be az itteni pályafutását – a szerk.]. Ez után, ha jól érzem magam, szeretném kipróbálni magam egy más fajta fociban, talán az USA-ban, Japánban vagy Katarban. Ha az egész véget ér, szeretnék a családommal lenni, mert sosem voltam velük négy egymást követő napon. Aztán szeretnék tanulni, hogy edző lehessek.”

Tanácsok a fiataloknak

„Az élet megváltozott. Amikor feljöttem az első csapatba, más volt, nem volt annyi ostobaság a közösségi médiában. Most vannak olyan dolgok, amelyek jobbak, és vannak olyanok, amelyek rosszabbak. Meg kell találni az egyensúlyt. Néhány játékos mindent megnyert ifjúsági szinten, és ott vannak az első oldalakon. Szükség van arra, hogy érettek maradjanak, és tudják, hogyan kell ezt megtenni.”