Alba: „Nem elég csak mondogatni, hogy jó játékos vagyok. A tettek számítanak.”

Elismerte, a második félidőben visszavett a csapat, de boldog, hogy győzelemmel zárta az évet a Barça

Jordi Alba bőszen kivette a részét a szombati, Celta ellen 2-0-ra megnyert mérkőzésen. A spanyol hátvéd és Messi nagyon jól érzik egymást a pályán, ez a szombati mérkőzésen is megmutatkozott, hiszen a második találat előtt Alba adta a gólpasszt az argentinnak.

A szélső a győzelmet követő nyilatkozatában szólt minden sportszakmai témáról, ami fontos, de a mondandója legfontosabb része a szerződéséhez kapcsolódott, ugyanis bár 2020-ban lejár a szerződése, még nem kapott ajánlatot a hosszabbításra a vezetéstől. Ezt minden eddiginél keményebben szóvá is tette.

Győzelem az utolsó bajnokin

„A legfontosabb, hogy a tabella élén vagyunk. A bajnokság elején elhullajtottunk pár pontot, de szerencsére tudtunk fejlődni. A cél az, hogy folyamatosan olyan szinten játsszunk, ahogy azt az első félidőben tettük. Boldogok vagyunk az eredménnyel, annak ellenére, hogy a második félidőben kicsit elvesztettük a ritmust, és kevesebb lehetőségünk volt.”

Celta

„Jó eredményt értünk el egy nagyon kemény ellenfél ellen. A Celta szereti birtokolni a labdát, és kombinatív, szép focit játszik.”

Messi

„Az első gól előtt keresett a labdával, a második gól előtt Dembélé és Suarez bemozgása után nagy terület nyílt Leo előtt, és tudtam, hogy nem hibázik.”

A védelem

„A szezon elején sok gólt kaptunk, de szerencsére ebben is sikerült fejlődnünk. Nagyon jól működik a csapat, egységesen támadunk és védekezünk.”

A  szerződéshosszabbítás

„Nem csak rajtam, hanem a klubon is múlik. Nem a pénz miatt igazoltam a Barçához, hanem mert otthon érzem magam. Végeredményben nem elég csupán olyanokat mondogatni, hogy nagy játékos vagyok. Amik számítanak, azok a tettek. A határidő pedig a szerződésem vége.”