„A klub hívott és bíznak bennem”

Különleges este elé néz Éric Abidal

Érzelmes este elé néz Éric Abidal, a Barcelona jelenlegi sportigazgatója, ugyanis kedd este az a két klub csap össze a Bajnokok Ligájában, ahol Abidal pályafutása leghosszabb és legmeghatározóbb részét töltötte. Ebből az alkalomból a Lyon munkatársainak adott interjút. Abidal az interjú során felidézett néhány emléket Lyonból, mesélt a Barçába való igazolásáról, és szóba került a jelenlegi munkája is.

A Lyon, ahol játszott

“Nagyon erősek voltunk mind támadásban, mind védekezésben. és nagyon elkötelezetten küzdöttünk a kitűzött célért, Juninho pedig bármikor meg tudta teremteni a különbséget egy szabadrúgással. Úgy éreztük, mi voltunk az a csapat, akit az európai gigászok el akartak kerülni.”

Távozása a Lyonból

„Nehéz volt, ugyanis sok barátot és egy nagyszerű klubot hagytam el, amelyikben nagyon sokat fejlődtem emberileg és sportolóként egyaránt, amit megpróbáltam kamatoztatni Barcelonában. Amikor megérkeztem lenyűgözött, hogy milyen alázatosan dolgozik a klub, a klub munkatársai és a játékosok.”

Játékosként a Barçában

“Számomra a legnehezebb a klub játékos- és meccsekhez való filozófiájának a megértése volt. A tehetség egyedül nem volt elég, nagyszerű játékosok alkották a csapatot, így a legjobbamat kellett nyújtsam, és a legrövidebb idő alatt meg kellett értsem, hogy működnek itt a dolgok és alkalmazkodnom kellett ehhez. Ezen kívül erősnek kellett lennem, tudnom kellett mi a cél és véghezvinni mindenáron.”

Sportigazgatóként a Barçában

“Vissza akartam térni, de kellett egy kis idő. A klub hívott, bíznak bennem, a legjobbamat kell nyújtanom, ugyanakkor nem könnyű korábbi játékosként visszatérni, mert az emberek nagyon sokat várnak el. Büszkeséggel tölti el az embert, amikor olyan játékost tud a klubhoz hozni, akit mindenki szeretne, viszont a legjobb, amikor egy ritka, csiszolatlan gyémántot találsz, akit senki sem ismer és később a csapat csillagává válik.”