„A Madrid panaszai mindig jönnek… Aztán elmennek a Calderónba, és máris csönd van”

A Lyon elleni döntetlen után a mix-zónában nyilatkozó Gerard Piquét kérdezték a meccsről is, de a Real Madridról is, ami a védő számára mindig hálás téma. A válaszok egyenesek, mint mindig.

A kérdés apropója az volt, hogy a Real Madrid kosárlabda csapata vasárnap elveszítette a Király Kupa döntőjét éppen a Barcelona ellen – hazai pályán úgy, hogy az utolsó másodpercekben mindkét csapatot sújtotta súlyos bírói hiba. Előbb a Barcelonát, majd a Real Madridot. Azóta mástól sem hangos a spanyol sajtó, mint hogy mennyire károsítják meg rendszeresen a madridi klubot a játékvezetők, és még azt az abszurdnak tűnő ötletet is képesek napok óta komolyan futtatni a sajtóban, hogy a Real Madrid kosárlabda szakosztálya inkább elhagyja ezek után a spanyol szövetséget és a spanyol bajnokságot, mert itt nem számíthat egyenlő elbánásra.

Íme Piqué válasza a témára

„Először a Madrid javára tévedtek, utána pedig a Barcelona javára. Ez az egész csupán a Real Madrid szokásos színjátéka a játékvezetőkkel kapcsolatban. Mert ha a játékvezetők nem tévedtek volna, akkor a Barça megnyerte volna a meccset. Minden más csak zajkeltés annak érdekében, hogy leplezzék azt, amint mindig. A Barça nyerte meg a kupát úgy, hogy nem volt favorit, mégis nyert a legutóbbi Euroliga győztes pályáján. Ezért nagyon büszke vagyok és tisztelem ezeket a játékosokat.”

„Ez így volt mindig az elmúlt években. Ez történik a fociban, és ez történik a kosárlabdában. Aztán elmennek a Calderónba, ott segítenek nekik, és máris csönd van. (Piqué véletlenül a Calderónt mondta a Wanda Metropolitano helyett – a szerk.) Ezt gyakran így csinálják. Még szerencse, hogy nincs több szakosztályuk, mert akkor meg kellene szoknunk ezt a kézilabdában vagy a hokiban is. De ez a stratégiájuk, és ehhez hozzá kell szokni.”

Javul a formájuk

„A csapat javult, de még tovább kell javulnunk. Sok helyzetet kidolgoztunk, ám az tény, hogy nem igazán sikerül gólt szereznünk. Ennek ellenére nagy vonalakban elégedett vagyok.”

„Szerintem történt előrelépés, de még lehet többet. Az igaz, hogy nem voltunk pontosak elől, de emiatt nem aggódom különösebben. A támadóink a pályafutásuk során már bizonyították, hogy előbb utóbb belövik. Suárez mindig is nagyon sok gólt adott nekünk, és továbbra is adni fog.”

A hagyományos rossz forma

„Hosszú évek óta itt vagyok, és történelmileg mindig ez történik. Februárban, márciusban, mindig jön egy hullámvölgy, ami legalább három – négy meccsre kiterjed. Ez még a Guardiola-érában is így volt. Ezt kell jól kihúzni, és kell megpróbálni jó eredményeket elérni, még akkor is, ha nem lesznek túl jó benyomásaink.”