„Mi is panaszkodhatnánk a versenynaptár miatt”

Messi a világ legjobbja

A bajnoki cím elérése szempontjából döntő győzelem lehet később a szombati, Sevilla elleni 2-4, nem csoda, hogy Ernesto Valverde sem mondott egy rossz szót sem a csapatáról. A Madrid panaszát viszont nem érti.

A cserék

„Vesztésre álltunk, evidens volt, hogy változtatnunk kell. Annak ellenére, hogy domináltunk a labdabirtoklásban, a játék csalóka volt, mert nekik ott volt az esélyük a kontrákra. Innen jött az első gól is. Az volt az érzésem, hogy valamit mindenképpen változtatnunk kell, hogy valahogyan megváltoztassuk a meccset. Néha ez jól sül el, máskor nem jól.”

Taktika

„Ők is változtattak dolgokon, így például megváltoztatták a védekezésüket ahhoz képest, amit egész szezonban csináltak. Négy középső védőjük volt most pályán a védelemben, igyekeztünk ehhez igazítani mindent.”

Messi

„Három gratuláció a góljai miatt, és még egy fél a gólpasszért is. Döntő játékos, csak szuperlatívuszokban lehet róla beszélni. Minden csapatnak vannak döntő futballistái persze, de nekünk itt van a világ legjobbja. És nem csak a gólok miatt, hanem mert mindig feltűnik a megfelelő helyen és a megfelelő időben.”

Több pihenőjük van, mint a Madridnak

„Nézd, a versenynaptárra minden csapat panaszkodhatna. A Sevilla például játszott szerdán és ma is játszott. Mi is panaszkodhatnánk. Ez már a klubtól függ, hogy mit mond és mennyire nagyítja föl a dolgokat, de ez megtörténik mindenkivel. Ha így esik, hát egy esik.”