„Azt hittem, én vagyok a hétvége királya…”

Deulofeu a nagyszerű teljesítménye után is Messit dicsérte

Gerard Deulofeu, az FC Barcelona korábbi játékosa nyilatkozott egy spanyol rádiónak, miután a hétvégén a Watford történelmének első Premier League-mesterhármasát szerezte. A spanyol támadó beszélt a hétvégi sikeréről, Barçás időszakáról, és Leo Messivel kapcsolatban is megosztott egy történetet.

Gerard Deulofeu nagyszerűen beilleszkedett a Nuno Espirito Santo által irányított Watfordba. A fiatal játékos nyáron 13 millió euróért váltott csapatot. A spanyol támadó a hétvégi, Cardiff elleni 5-1-es győzelemből mesterhármassal és egy gólpasszal vette ki a részét. A Watford történetének első Premier League-mesterhármasa után így nyilatkozott:

Azt hittem, én vagyok a hétvége királya, egészen addig, amíg megláttam Messi teljesítményét a Sevilla ellen. Leo egy hihetetlen játékos, nagyon szeretem nézni ahogy játszik. Emlékszem, még Barcelonában az egyik edzésen egy nagyon nehéz labdát adtam neki. Már kezdtem volna bocsánatot kérni, mikor ő egy leheletfinom mozdulattal megszelídítette a labdát.

Deulofeu nagyon büszke, hogy a Barça játékosa lehetett, viszont az „új Messi” titulussal járó nyomást nem tett neki jót, de nem bánta meg, hogy elhagyta a katalán csapatot:

Nagyon élveztem a Barçánál töltött időmet, ugyanis együtt játszhattam a világ legjobbjaival, de a karrierem útja másfelé vezetett. Barcelonában otthon voltam, a világ legjobb csapatában játszottam, de nem éreztem magam fontosnak. Nem éreztem, hogy fontos lennék, hogy felnéznek rám. Nem vagyok egy türelmes ember. Játszanom kellett, Barcelonában pedig nem volt rá lehetőségem. Ráadásul világbajnokság előtt álltunk, több játékidőt szerettem volna kapni.