Puig: „A jövőm? Ha én választhatok, maradok”

Riqui Puig első meccsét játszotta a Barcelonában a bajnokságban, aminek rendkívüli módon örült, annak ellenére, hogy a meccset nem nyerték meg. Ám az tény, hogy a La Masíából egyre nehezebb eddig eljutni, ezért ennek az értékét meg kell becsülni.

A jövője

„Én szeretnék itt maradni, ez az egyedüli szándék, ami a fejemben van. A Barcelona az én csapatom, a szüleim csapata, amelyben egészen kiskorom óta játszom. Ha én választhatok, maradok. Szerintem tovább kell játszanom a B csapattal, és ha adnak lehetőséget a felnőtteknél, az mindig örömteli, és akkor ezeket az alkalmakat igyekezni fogok kihasználni.”

Liga és Kupa

„A Liga sokkal különlegesebb, mint a Kupa. Kevés saját nevelésű játékosnak van esélye közülünk arra, hogy játsszunk a bajnokságban. Nagyon boldog vagyok, hogy ez sikerült, és ez így egy nagyon különleges nap is a számomra.”

Kezdő volt

„A taktikai megbeszélésen tudtam meg 14.20 körül, hogy játszani fogok, és nagyon örültem neki. Nehéz mérkőzés volt, mert a pálya nem volt jó állapotban, nem volt egyszerű vezetni a labdát, leragadt egyszerűen a lábaid között. De szerintem mindannyian jók voltunk.”

Az utánpótlás

„Számunkra, akik a La Masíáról jövünk, és lehetőséget adnak, hogy a Ligában játsszunk, ez olyan, akár egy álom. Nagyon boldog vagyok. Nem mindenkinek adatik meg ez az esély. Szerintem elég jól játszottunk, figyelembe véve, hogy milyen volt a pálya, és hogy nehéz volt építeni a saját játékunkat.”

A teste használata a játék során

„Ez jellemző rám, egészen kiskorom óta igyekszem hozzászokni ahhoz, hogy fizikálisan hátrányban vagyok a többiekkel szemben.”

Ha meg is néznéd Puig megmozdulásait az Huesca ellen – Katt ide!