Laporta: “Választás? Készen állok elindulni rajta”

Az exelnök a Twitteren jelentette be az indulási szándékát egy esetleges választáson

Joan Laporta korább klubelnök, aki 2003 és 2010 között irányította az egyesületet, a Twitter csatornáján a Josep María Bartomeu vezette elnökség nyakába varrta az elmúlt évek Bajnokok Ligája kudarcait, és egyben bejelentette, hogy ha előrehozott választásra kerülne sor, kész elindulni azon. 

 

 

Amint az ismeretes, a Barcelona kedd este 4-0-ra kikapott az Anfielden a Liverpool ellen, és a történelmi vereség következtében kiesett a Bajnokok Ligájából. Bartomeu elnök sem repdesett az örömtől, de nem akart forró fejjel értékelni, a játékosok pedig nem igazán tudták hova tenni a vereséget Busquets és Suárez nyilatkozatai alapján.

A korábbi elnök Joan Laporta szerint viszont egyértelmű, hogy a klubvezetés letért arról az útról, ami naggyá tette a Barçát, és már nem a klub tradicionális, Johan Cruyff által kialakított játékstílusára építi fel a gárdát. Laporta eggyel tovább is ment, és jelezte az indulási szándékát egy esetleges előrehozott választáson.

Egészen véletlenül nem akar az elnökség előrehozott választást kiírni? Nos, ez jó ötlet lenne. Készen állok elindulni azon, és aki vissza szeretné állítani a klub valós modelljét, mellyel történelmet írhat a Barcelona, szóval aki ezt szeretné, az rám számíthat! Visca el Barça!

Amint az ismeretes, a katalán közvélemény rettentően csalódott a liverpooli fiaskó után, mely ráadásul sorozatban a negyedik nemzetközi pofon volt az elmúlt négy idényben. Az elmúlt négy szezonban elveszített párharcok és kiesések alkalmával 0-12 a katalánok gólkülönbsége az idegenbeli meccseken…