Aleñá: „Valverde sosem mondta el, miért hagy ki.”

 

Carles Aleñát bemutatták Sevillában a szerdai nap folyamán, csütörtökön pedig a ‘Cadena SER’ rádiócsatorna faggatta őt a nevelőklubjából való távozásáról. Amellett, hogy a középpályás nem zárta ki kategorikusan az ősi riválishoz igazolását a jövőben, betekintést nyerhetünk abba is, hogyan kezeli a játékosait Ernesto Valverde vezetőedző.

Játszana valaha is a Real Madridban?

„A futball tele van fordulatokkal, sosem tudhatod. Culé vagyok, nehéz lenne, de egyben úgy is neveltek, hogy tartsam észben: soha ne mondd, hogy soha.”

Valverde

„Sosem mondta el, miért nem tesz be a csapatba vagy a keretbe. Ennek ellenére nagyon jó volt a kapcsolatom vele mindazért, amit tett értem. Ahogy ő is fogalmazott: a jövőben remélhetőleg még találkozunk.”

Bilbao után szinte kirekesztette őt Valverde

Meglepett, hogy elkülönített a csapattól. Amikor látod, hogy a kezdőcsapatban a neved, majd egy félidő után, ahol az egész csapatnak nem ment a játék, hónapokra elfelejtenek, az egy kemény időszak. Ennek ellenére ismétlem: sosem volt rossz a viszonyunk, ő a főnök, ő dönt. Én megpróbáltam keményen dolgozni, hogy visszanyerjem a helyemet, de ő erre az elhatározásra jutott. Természetesen meglepett, nyomasztott és bosszantott is egyben a döntése.”

Betis vs. Barcelona

„Már be is jelöltem a naptáramban, nagyon várom. Hogy ünnepelni fogok-e, ha gólt lövök? Ezen még nem is gondolkoztam, de a válasz természetesen az, hogy sosem ünnepelném meg a gólomat a Barça ellen.”